Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Var slidot jau tagad, par spīti siltajai ziemai un zaļajai zālei

Laikapstākļi šajā ziemas sezonā nav īsti atbilstoši gadalaikam, taču netrūkst cilvēku, kuri nespēj sagaidīt salu un temperatūru zem nulles, lai nodotos ziemas sporta veidiem. Viens no šādiem sporta veidiem ir slidošana, kas tradicionāli ir iecienīta, ja vien interesentiem tiek dota iespēja. Tieši tāpēc Rīgā katru gadu darbojas publiskās slidotavas - gan pašā pilsētas centrā, gan arī priekšpilsētās. Pērn Rīgas dome iedzīvotājiem atvēra sešas publiskās slidotavas, šogad pašvaldība sola atvērt jau septiņas, no kurām sešas būs dabiskā ledus slidotavas.

Kopš 21. decembra Rīgā darbojas pirmā šīs ziemas sezonas publiskā slidotava Spīķeru kvartālā. Slidotava Spīķeros turpina strādāt, par spīti nelabvēlīgajiem laikapstākļiem. Arī par apmeklētību nevar sūdzēties, jo cilvēki steidz izmantot iespēju slidot uz mākslīgā ledus, kamēr zemi klāj zaļa zāle. Slidot gribētāji šeit var slidot bez maksas; tiem, kuriem nav savu slidu, slidotava piedāvā iespēju slidas nomāt. Nomā ir pieejami ap 100 slidu pāriem no 28. līdz 47. izmēram, slidu nomas maksa pieaugušajiem ir 2,10 eiro (pusotra lata), bērniem - 0,70 eiro (viens lats) stundā. Diena novēroja, ka par ledus kvalitāti sūdzēties īsti nevar, ņemot vērā gaisa temperatūru, kas ir neraksturīgi augsta janvārim. To gan nevarētu teikt par cilvēku apmeklētību, jo darbdienas vidū slidotavā atradās tikai četri bērni. Jāpiebilst, ka Spīķeru slidotava šogad būs atvērta līdz pat 31. martam.

Pēc Rīgas domes pārstāves sniegtās informācijas, pēc pagājušā gada Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta izsludinātā iepirkuma konkursa par slidotavas iekārtošanu Spīķeru kvartālā, kurā pieteicās tikai viens konkursa dalībnieks, tika noslēgts līgums uz četriem gadiem. «Labvēlīgos laikapstākļos būs vēl sešas dabiskā ledus slidotavas,» teic departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Indra Vilde. Visas septiņas publiski pieejamās slidotavas iedzīvotājiem ar savu inventāru būs bez maksas, apliecina I. Vilde. Viņa arī paskaidro, ka «inventāra noma būs iespējama tikai Uzvaras bulvārī, kā arī reģionālajā sporta centrā Sarkandaugava pie bērnu un jauniešu centra Laimīte, taču pie skolām nav plānots izveidot nomu. Protams, ja skolām būs savs inventārs, tad jā, bet Rīgas dome neplāno izveidot speciālus nomas punktus.»

Dabiskā ledus slidotavas Rīgā, kuras Rīgas dome plāno atvērt līdz ar atbilstošu gaisa temperatūru, atrodas Anniņmuižas vidusskolas teritorijā Kleistu ielā 14, Rīgas ziemas un sporta atpūtas parkā Uzvaras bulvārī 15, reģionālajā sporta centrā Sarkandaugava Sarkandaugavas ielā 24, Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas sporta kompleksā Parādes ielā 5c, Pļavnieku ģimnāzijā A. Saharova ielā 35, kā arī Ķengaraga vidusskolā Maskavas ielā 273. Slidot gribētājiem ir iespēja slidot arī ledushallēs vai dažādos atpūtas kompleksos, piemēram, atpūtas centrā Lido. Jāpiebilst, ka šādās slidotavās bieži vien ir jārēķinās ar lielu apmeklētāju skaitu un maksu par ledus izmantošanu, kas bieži vien ir tikpat liela kā slidu noma publiskajās slidotavās, kur nav jāmaksā par ledus izmantošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?