Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Vecmāmiņas gatavojas konkursa finālam un gatavo veselīgos salātus

Dažas dienas pirms Latvijā pirmā konkursa Vecmāmiņa 2012 fināla, kas norisināsies 5. augustā, vecmāmiņas satikās kādā garšīgā pasākumā. Tā bija Veselīga uztura meistarklase kopā ar Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāru Normundu Baranovski.

Kā teica konkursa rīkotāja - biedrības Emergo vadītāja Elita Drāke, ko mēs ēdam, tie arī esam: «Nav jādomā par to, cik ilgi dzīvosim, bet par dzīves kvalitāti. Veselīgs dzīvesveids to uzlabo!»

Dalībnieces prezentēja katra savus veselīgos salātiņus, ko no iepriekš sarūpētiem produktiem bija jāpagatavo 20 minūšu laikā. Daži salātiņi bija tik skaisti dekorēti, ka necēlās karote tajos iejaukties. Šefpavārs Normunds bija galvenais degustators - viņa vērtējums un ieteikumi bija ieklausīšanās vērti. Piemēram, visas pēc svara smagākās salātu sastāvdaļas jāliek apakšā, tad salāti nesakritīsies. Bet jaunos kartupelīšus vislabāk vārīt bez sāls. Daži salātiņi pārsteidza ar neparastumu - lūk, četras garšīgas idejas, ko izmēģināt savā virtuvē.

Vijas Asbahas Veselības salāti

Lilitas Siliņas Svaigie salāti ar zemenēm (avenēm)

*Opimējie - tā iesaukta garšīga salātu šķirne, kuru audzē Lilitas draugu Opis.

Lūcijas Viļļas Jūras kāpostu salāti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: avotkreses 100 g, kazas siers 100 g, jāņogas 50 g, ciedru rieksti 50 g, saldais krējums 100 g, cukurs 10 g, olīveļļa 40 g, balzamiko (biezs) 15 g, biešu lapiņas 50 g, 1 burkāns, 1 zaļais sparģelis, 1 redīsu buntīte, 3 ķiršu tomātiņi, Walnuss eļļa 0,25 g.

Pagatavošana: kazas sieru kopā ar saldo krējumu izberž caur sietu. Sagriež dārzeņus. Kārto uz šķīvja, dekorējot ar ogām un zaļumiem. Pārlej ar balzamiko, eļļu, uzber ciedru riekstus. Gardi!

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: Opimējie* salāti, galviņsalāti, lapu salāti (var būt dažādi), 1 gurķis, 1 avokado, melone 200 g, zemenes 300 g, Kāruma jogurts bez piedevām (1 iepakojums), mandeļu skaidiņas uzbēršanai. Dekorēšanai: mellenes, dažas piparmētru lapiņas

Pagatavošana: salātu lapas saplēš ar rokām, piegriež nomizotu gurķi (var stienīšos vai kubiciņos ar rievoto nazi. Avokado sagriež gabaliņos, pievieno meloni (gabaliņos vai ar speciālu karotīti izveido apaļas bumbiņas). Visu viegli samaisa, pārlej jogurtu, pārkaisa mandeļu skaidiņas. Dekorē ar mellenēm un piparmētru lapiņām.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: jūras kāposti 300 g (Wakame, saldētie pirkti Reatonā - tie jau ir ar piedevām), garneles 150 g (vārītas), svaigie kāposti 1/4 gab., 1 paprika, 2 svaigi gurķi, avokado, apceptas sezama sēklas, svaigas dilles, 3 ēdamkarotes salātu majonēzes, citronpipari, sāls.

Pagatavošana: ņem atkausētus jūras kāpostus, sagriež tos smalkāk. Pievieno plāni sašķērētus svaigos kāpostus, sagrieztu papriku, svaigos gurķus, avokado, garneles, sasmalcinātas dilles. Pārkaisa ar sezama sēklām un to visu pārlej ar majonēzi. Tiem, kuri skaita kalorijas, majonēzes vietā veselīgāk būtu izvēlēties sezama vai ķirbju eļļu. Jūraszāles satur jodu, kas ir ļoti nepieciešams nobriedušām sievietēm, tāpat arī A, B, C, E, K vitamīnus, kalciju, kāliju, dzelzi, daudz minerālvielu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Met ko mezdams, apdomā galu

Ik pa laikam Latvijā veiktajās aptaujās kā vislielākais vides drauds tiek minēti tieši atkritumi dabā. Esam aktīvi dažādu talku un atkritumu vākšanas akciju dalībnieki, un tieši atkritumu šķiro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?