Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Zaudējums jāaizmirst!

Klupiens Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra priekšsacīkšu pēdējā kārtā neliegs Aleksandam Samoilovam un Ruslanam Sorokinam turpināt sacensības un, cerams, liks sapurināties un aizmirst nedaudz eiforisko noskaņojumu, kāds valdīja pēc uzvarām pirmajās divās spēlēs. Pret amerikāņiem Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu Latvijas duets tā arī īsti neuztvēra spēles ritmu un zaudēja ar 0-2. Trīs komandas grupas turnīra stadiju beidza ar vienādu bilanci, taču latviešiem bija sliktākais koeficients.

Lai gan pludmales volejbolisti Londonā pat lietus laikā nevarētu sūdzēties par skatītāju daudzumu, šoreiz skatītāju tribīnēs bija pat vairāk, nekā ierasts, jo aiz Latvijas un ASV duetu spēles laukumā gatavojās doties mājinieki. Latvijas volejbolisti gan nesagaidīja cerēto lietu, kura laikā izredzes uzvarēt palielinātos. Sanākušie mūsējo līdzjutēji nesagaidīja cerēto sniegumu.

«Slikti uzņēmām serves, no tā jau viss sākas. Līdz ar to Sašam [Samoilovam] bija grūti uzcelt,» lielu daļu savas vainas zaudējumā saskatīja Ruslans Sorokins. Pretinieki gan sākumā ļoti labi servējuši, taču vēlāk neveiksmes noteica pašu kļūdas. Jau no spēles sākuma amerikāņi pārņēma vadību, un tikai otrā seta vidū latviešiem izdevās uz brīdi izlīdzināt cīņas gaitu. Pēc tam gan pašu pieļauto kļūdu, gan pretinieku teicamās aizsardzības dēļ spēle ievirzījās jau ierastajā gultnē. «Mēs viņiem ļāvām jau no paša sākuma iespēlēties, un tāpēc viņi arī uzvarēja. Kāpēc ļāvām? Mans uzdevums bija sākumā vairāk patraucēt viņiem, taču līdz ar to arī mūsu uzbrukums nebija tik labs kā vajadzētu,» Ruslans norādīja arī uz neveiksmēm taktisko ieceru pielietojumā.

Samoilovs izcēla pašu nedisciplinētību aizsardzībā, kā arī pretinieku pārliecinošo darbību šajā elementā: «It kā mēģinājām lauzt spēles ritmu, taču Rozentāls fantastiski šodien nospēlēja aizsardzībā. Ej, sit no visa spēka, bet viņš paņem aizsardzībā. Nācās mainīt savu stilu, taču, nespēlējot savā stilā, nevaram parādīt labāko sniegumu.»

Latvijas duets apakšgrupā ieņēma trešo vietu, tāpēc pagaidām vēl neieguva automātisko ceļazīmi uz astotdaļfinālu, kur iekļuva pirmo divu vietu ieguvēji. Tiesa, saglabājas labas izredzes būt starp diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem. Ja tomēr tas nepiepildīsies, būs jācīnās četru komandu papildturnīrā, kur noskaidrosies pēdējie divi ceturtdaļfinālisti. «Šis zaudējums pārliecību par saviem spēkiem neiedragās,» apgalvoja Samoilovs. «Ar Ruslanu kopā esam nospēlējuši 53 Pasaules kausa posmus, bijuši arī daudz emocionālāki zaudējumi. Dzīve jau neapstājas. Jācīnās tālāk.»

Kamēr Samoilovs ar Sorokinu gaida, kā komandas sarindosies pārējās grupās, ceturtdien pulksten 11 pēc Latvijas laika par pirmo vietu E grupā cīnīsies Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Viņi vietu astotdaļfinālā jau nodrošinājuši. Uzvara pār holandiešiem Reinderu Nummerdoru un Riču Šūlu ļaus cerēt uz nosacīti vājāku pretinieku izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Tiesa, Samoilovs norāda, ka izejas pozīcijas nevajadzētu pārvērtēt: «Tās komandas, kuras iekļūs astotdaļfinālā, ir tik spēkos līdzīgas, ka faktiski nav starpības, no grupas izejam kā pirmie vai trešie.» Sorokins apgalvoja, ka arī ar top četri komandām var cīnīties. Tikai pašiem gan esot labāk jānospēlē nekā trešdien pret amerikāņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

Olimpiskā turnīra priekšsacīkstes
Samoilovs/Sorokins (Latvija) - Gibs/Rozentāls (ASV) 0-2 (10:21, 16:21)
Fijaleks/Prudels (Polija) - Čija/Goldšmits (DĀR) 2-0 (21:19, 21:13)
D grupa
Gibs/Rozentāls 3 2-1 5
Fijaleks/Prudels 3 2-1 5
Samoilovs/Sorokins 3 2-1 5
Čija/Goldšmits 3 0-3 3
(Koeficients: Gibs/Rozentāls 1,337; Fijaleks/Prudels 1,148; Samoilovs/Sorokins 1,027)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Divi no vienas cepešpannas

Šoreiz abās receptēs izmantots pavisam neliels sviesta ķirbītis Butternut – jā, tas, kurš izskatās pēc bumbiera, kuram ir blīvs mīkstums skaisti dzeltenā krāsā un maz sēklu. No cepeškrāsnī cepta...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?