Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jubilejas triatlons Mežaparkā

13. augustā Mežaparkā notiks jau desmitais Rīgas triatlons, kā ietvaros tiks aizvadīts Eiropas kausa posms junioriem, pulcējot spēcīgu dalībnieku sastāvu. Par Baltijas nozīmīgākajām un ilglaicīgākajām triatlona sacensībām, kurās sportisti peldēs Ķīšezerā, ar velosipēdu brauks pa Mežaparka ieliņām un skries Lielajā estrādē, stāsta Latvijas Triatlona federācijas prezidents Aigars Strauss.

Desmitā reize. Pirmais Rīgas triatlons risinājās 2013. gadā. Jau pēc gada Latvijas galvaspilsētas sacensības ieguva starptautiskus vaibstus un divas reizes to ietvaros notika arī Eiropas kauss pieaugušajiem, bet kopš 2016. gada tiek aizvadīts Eiropas kauss junioriem. Pašlaik labāk izvēlamies rīkot tieši junioru sacensības, lai tajās varētu piedalīties iespējami daudz vietējo sportistu.

Finišēt estrādē. Pirmos gadus sacensības notika Rīgas centrā, sportistiem peldot Daugavā, bet nu jau trešo reizi tās tiks aizvadītas Mežaparkā. Diemžēl Mūkusalas iela riteņbraucējiem bija kļuvusi bīstama. Ja kādreiz tās asfalta segums tiks atjaunots, noteikti domāsim par atgriešanos centrā, kas pavērtu vēl plašākas iespējas. Tomēr arī Mežaparks ir lieliska vieta, sportistiem finišējot Lielās estrādes pakājē. Ārzemju atlētiem tur ļoti patīk un tas redzams arī pēc augošā dalībvalstu skaita – šogad uz Rīgu brauks vismaz 23 valstu triatlonisti un arī kaimiņvalstu federāciju pārstāvji jau man izteikuši apbrīnu, ka ieradīsies tik daudz spēcīgu sportistu. Šis bija pirmais notikums atjaunotajā estrādē pēc tās nodošanas ekspluatācijā, un kopš tā laika tur rīkot pasākumus sākuši arvien vairāk entuziastu. Sacensības būs ērti vērojamas skatītājiem, jo riteņbraukšana un skriešana tiks veikta apļos, tāpēc sportistus varēs redzēt vairākkārt.

Eiropas zvaigznes. Favorīti uz uzvaru sacensībās būs ungāri Ģula Kovāčs un Mārtons Kropko, vācietis Jaspars Ortfelds, kā arī Andrē Buks no Čīles. Jautājumu ir daudz – vai visi spēcīgākie sportisti noturēsies līdzi ātrākajiem peldētājiem, kuru vidū īpaši jāmin Kropko, un paspēs ieķerties līderu peletonā riteņbraukšanā, kā viņiem klāsies šaurajā un tehniskajā Mežaparka velotrasē, vai ātrākie skrējēji, kā augumā garais Ortfelds, būs labā pozīcijā pirms pēdējās disciplīnas?

Bez vietējā favorīta. Attaisnojoša iemesla dēļ diemžēl sacensībās nestartēs Latvijas vadošais triatlonists Artūrs Liepa, kurš tajā pašā laikā Minhenē piedalīsies Eiropas čempionātā pieaugušajiem. Liepa atrodas Eiropas junioru ranga trijniekā un kā vienīgais junioru vecuma sportists iekļauts starp kontinenta čempionāta dalībniekiem. Eiropas junioru kausā Rīgā Latvijas godu centīsies noturēt Francis Veģeris no Siguldas, dobelnieki Andrians Bulko un Beāte Bula, kā arī jūrmalniece Elza Šipkova.

Mērķis – Parīze 2024. Mūsu šī brīža galvenais mērķis ir Artūra Liepas kvalificēšanās 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. Pirmās sacensības, kurās varēs iegūt olimpiskās kvalifikācijas punktus, būs tieši Eiropas čempionāts, un nākamajos divos gados Artūram vajadzēs startēt maksimāli daudz, cenšoties vākt atlases punktus. Latvijas Triatlona federācija viņu atbalstīs iespēju robežās.

EIROPAS JUNIORU KAUSA POSMS TRIATLONĀ

  • 13. augusts, Mežaparks
  • 9.00 Eiropas kausa starts junioriem
  • 11.30 Eiropas kausa starts juniorēm
  • 13.00 Eiropas kausa apbalvošanas ceremonija

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze augusta numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visa dzīve - florbols

Vienā no populārākajiem Talsu sporta veidiem meistarību attīsta Alekss Siņkevičs (12), kurš florbolu sauc par visu savu dzīvi – treniņiem un prasmju slīpēšanai vienmēr tiks dota priekšroka. Nese...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā