Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Raikonens: Pēc Lotus es varētu pievienoties Ferrari vai McLaren

Kimi Raikonens, kurš pirms pāris dienām pagarināja līgumu ar “Lotus” vienību, nav izslēdzis iespēju nākotnē atkal pievienoties “Ferrari” vai “McLaren” komandām.

Pēc 33 gadus vecā F1 čempiona domām Formulā 1 ir iespējams viss. Neskatoties uz to, ka Raikonens bija pavadījis bez F1 divas sezonas, soms šobrīd kopvērtējumā ir trešajā pozīcijā un priekšā tādiem pilotiem kā Marks Vēbers, Luiss Hamiltons vai Džensons Batons.

Lai arī Raikonens šajā sezonā nav izcīnījis uzvaras, “Lotus” pilots ir nodemonstrējis apskaužamu stabilitāti – viņš ir guvis visos posmos, izņemot Ķīnas GP. Kopumā no 17 posmiem Raikonens 15 reizes finišā ir bijis augstāk par savu jauno un talantīgo komandas biedru Romēnu Grožānu, kura vieta “Lotus” komandā uz nākamo sezonu pagaidām nav apstiprināta.

“Kopumā viss varēja izvērsties veiksmīgāk, tomēr no otras puses viss varēja būt arī daudz sliktāk,” skaidroja Raikonens. “Sezona bija ļoti laba mūsu komandai, lai gan vienmēr ir vēlme izcīnīt uzvaru un cīnīties par čempiona titulu. Pirms sezonas man nebija konkrētu plānu un cerību – centos parādīt savu labāko sniegumu un tad jau manīt, kā lietas iegrozās. Kopumā viss noritēja ļoti gludi un pat viegli. Vienīgi kvalifikācija nav bijusi gluži stiprā puse, tomēr sacīkstēs nereti esmu atguvis zaudēto.”

Tieši viduvējais sniegums kvalifikācijā Indijā neļāva Raikonenam uzreik tikt garām Felipem Masam un vēlāk soms visu sacīksti pavadīja aiz “Ferrari” pilota, kuram bija ļoti ievērojams pārsvars taisnēs maksimālā ātruma ziņā un līdz ar to Raikonens nevarēja izmantot pat DRS priekšrocības. Uz gaidāmo posmu Abu Dabi “Lotus” plāno ar izmaiņām aerodinamikā un dzinēja vadības sistēmā atgūt daļu no trūkstošā maksimālā ātruma, kurš tika zaudēts pēc jaunās izplūdes gāzu sistēmas ieviešanas.

Tostarp Raikonens neizslēdza iespēju, ka nākotnē viņš varētu pievienoties kādai no vadošajām komandām un pat atgriezties “Ferrari” vai “McLaren”.

“Sadarbība ar “Ferrari” varēja beigties arī patīkamāk, tomēr tur joprojām strādā daudz cilvēku no maniem laikiem un man ar viņiem ir ļoti labas attiecības,” paziņoja Raikonens. “Man nav nekādu personīgas atriebības mērķu – esmu mierā ar visu un visiem. Tik pat labi es varētu atgriezties “Ferrari” – to nekad nevar zināt. Tāpat es nezinu, cik ilgi turpināšu startēt – iespējams tie nebūs pārāk daudz gadi.”

Tāpat Raikonens atzina, ka viņam nekas nebūtu pret atkal strādāt kopā ar Ronu Denisu, ar kuru savulaik soms šķīrās visai augstos toņos.

“Nenoliedzami pēc ilgāka laika skatījums uz daudzām lietām mainās,” paziņoja “Lotus” pilots. “Mēs ar Ronu nereti patērzējam un ar mūsu attiecībām viss ir kārtībā. Cilvēki vienkārši mēģina izdomāt stulbas pasakas, bet viņi nezina, kā viss ir patiesībā.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Pietrūka kapteiņa

VEF Rīga piekāpjas izrāvienu cīņā Čempionu līgas spēlē.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi