Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lielākās amatpersonu algas saņem bijušās Parex un Citadeles vadītāji

Valsts amatpersonu vidū lielākās algas pērn saņēmuši bijušās "Parex banka" (tagad "Reverta") valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams un "Citadeles" valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons, lai gan tradicionālie čempioni ir "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss un "Rīgas brīvostas" pārvaldnieks Leonīds Loginovs.

Savukārt, saskaitot visus no dažādiem avotiem gada laikā gūtos ienākumus, lielākās summas iegūlušas Valsts prezidenta Andra Bērziņa, Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga un AS "Latvijas dzelzceļa" vadītāja Uģa Magoņa kontos, šodien vēsta žurnāls "Ir".

Piemēram, Gviljams pērn vidēji mēnesī saņēmis 13 367 latus, kas ir par 17% vairāk nekā 2010.gadā, bet Jākobsona alga salīdzinot ar 2010.gada posmu pērn palielinājusies par 26%, tādējādi mēnesī saņemot 7918 latus. Arī "Parex" valdes locekle Solvita Deglava ierindojusies apmaksāto amatpersonu topā, jo vidēji algā saņem 7000 latus, bet "Citadele" valdes loceklis Kaspars Cikmačs saņem 6503 latus, kas ļauj arī viņu iekļaut sarakstā starp vislabāk atalgotajām amatpersonām.

Protams, bez izmaiņām ir "airBaltic" izpilddirektora atalgojums, jo Gauss vidēji mēnesī saņem 19 500 latu, tādējādi atalgojumu topā ieņemot pirmo vietu. Aiz viņa seko "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis ar 16 536 latu lielu atalgojumu un Loginovs ar 13 780 latu lielu atalgojumu.

Starp amatpersonām līdera pozīciju arī ieņem Latvijas Bankas valdes loceklis Raivo Vanags, kura vidējā mēneša alga ir 9299 lati, apsteidzot Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, kurš algā saņem tikai 6642 latus.
Salīdzinājumam žurnāls piedāvā piecu augstu valsts amatpersonu vidējos mēneša atalgojumus, kas ir vismaz trīs līdz četras reizes mazākas nekā iepriekš minētajām. Piemēram, Valsts prezidents Andris Bērziņš saņem 2208 latus, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) - 2288 latu, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) - 2088 lati, Valsts kontroliere Ingūna Sudraba 2014 latus.
Starp minētājām augstajām valsts amatpersonām lielāko atalgojumu saņem Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, kura vidējais mēneša atalgojums ir 3221 lats un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ar 2698 latus lielu atalgojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses