Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dzīvokļu īres tirgus izjūt studentu pieaugošo interesi

Aktīvākie dzīvokļu meklētāji centrā jūnijā joprojām ir starptautisku kompāniju vadītāji vai darbinieki, starptautisku banku darbinieki, ārvalstu skolotāji un studenti, kas jau tagad sāk interesēties par īres dzīvokļiem uz nākamo mācību gadu, informē Ober-House pārstāvji.

Jūnijā īres tirgū bijis tikpat aktīvs kā iepriekšējā mēnesī. Kaut arī neliels, taču pieprasījums pēc dzīvokļiem ir bijis daudzveidīgs – gan pēc 1 istabas dzīvokļiem, gan pēc 4 un vairāk istabu dzīvokļiem. 

Vietējie klienti galvenokārt interesējas par dzīvokļiem centrā cenu kategorijās no 210 eiro/mēnesī līdz 430L eiro/mēnesī. Bieži tiek izrādīta interese par neremontētiem dzīvokļiem, kur savstarpēji vienojoties par remonta veikšanu pašu spēkiem un attiecīgi īres maksas samazināšanu, tiek atrasts abām pusēm izdevīgs risinājums.

Lielākais ir bijis divistabu dzīvokļu piedāvājums centrā un Vecrīgā ar vidējo īres maksu no 390 eiro/mēnesī līdz 850 eiro/mēnesī.

Īres cenas jūnijā nav mainījušās. Jaunajos projektos centrā tās ir vidēji no 9 līdz 11 eiro par kvadrātmetru. Pirmskara ēkās centrā - no 7 līdz 9 eiro par kvadrātmetru, bet klusajā centrā no 8 līdz 10 eiro par kvadrātmetru.

Mikrorajonos arī jūnijā ir interese par īres dzīvokļiem Āgenskalnā, Ziepniekkalnā, Imantā un Zolitūdē. Pieprasījums pēc īres dzīvokļiem jaunajos projektos šajā segmentā ir augsts. Pieprasītākie rajoni ir Pārdaugava, Purvciems un Teika.

Īres cenas jūnijā nav mainījušās arī šajā segmentā un ir vidēji 130 eiro/mēnesī par vienistabas dzīvokļiem, 180 eiro/mēnesī par divistabu dzīvokļiem un 220 eiro/mēnesī par trīsistabu dzīvokļiem.

Pieprasījums pēc īres privātmājām joprojām nav liels, bet saglabā stabilitāti. Vispieprasītākie rajoni, kā jau ierasts, ir Mārupe, Ķīpsala un Mežaparks. Arvien lielāka interese ir par īres privātmājām Piņķos, sevišķi no ārvalstu klientu puses. Ir nedaudz pieaudzis arī privātmāju piedāvājumu skaits. Galvenokārt mājas uz īri tiek piedāvātas Mārupē un Bieriņos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses