Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

papildināta (11:20) - TV3 īpašnieks plāno iegādāties telekompāniju LNT

Starptautiskā mediju kompānija Modern Times Group MTG AB parakstījusi vienošanos par 100% Latvijas Neatkarīgā Televīzija (LNT) iegādi. Darījuma cena pagaidām netiek atklāta, ziņo portāls _Db.l_v.

Darījuma pabeigšanai vēl nepieciešams Latvijas Konkurences padomes apstiprinājums. LNT šefa Andreja Ēķa komentāru par darījumu Db.lv nav izdevies iegūt. TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena savukārt portālam Diena.lv atzina, ka līdz MTG oficiālajam paziņojumam nekādu informāciju nevar paust.

Portāls ziņo, ka MGT Latvijā pieder arī telekanāli TV3, 3+ un TV6.

Savukārt aģentūra BNS vēsta, ka Zviedrijas mediju koncerna Modern Times Group un LNT paziņojums par apvienošanos Konkurences padomē (KP) pagaidām nav iesniegts. KP pārstāve Inita Kabanova taču norādīja, kompānijas ir informējušas, ka to darīs. "Pagaidām vēl nav iesniegts, taču uzņēmumi ir informējuši, ka grasās iesniegt ziņojumu par apvienošanos," sacīja I.Kabanova.

BNS vēsta, ka KP lēmums par apvienošanās atļaušanu vai aizliegšanu jāpieņem, ilgākais, četru mēnešu laikā no paziņojuma par apvienošanos saņemšanas brīža.

Modern Times Group prezidents un izpilddirektors Hanss Holgers Albrechts paziņojumā presei norādīja, ka "MTG ir augoša kompānija, un mēs patstāvīgi meklējam iespējas uzlabot mūsu esošās pozīcijas tirgū un veidotu jaunas. LNT ir šāda iespēja, kas lieliski saskan ar mūsu pašreizējo darbību Latvija un visā Baltijas reģionā".

"Kanāla LNT portfolio papildina mūsu pašu piedāvājumu, kuru esam attīstījuši 14 gadu garumā, un šis darījums ļaus mums nodrošināt skatītājus ar vēl lielāku programmu daudzveidību un kvalitāti kā latviešu, tā krievu valodās. Ar viena no diviem mūsu centriem, kas tagad ir bāzēts Rīgā, starpniecību mēs esam apņēmušies turpināt investēt Latvijā un Baltijas reģionā, jo reklāmas tirgus stabilizējas un atgriežas uz izaugsmes ceļa," sacīja H.Holgers Albrechts.

Db.lv arī informē, ka populārākais kanāls 2011.gadā kopumā Latvijā bija kanāls TV3, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia apkopotā informācija par televīzijas kanālu auditoriju.

TV3 vērošanai 2011.gadā kopumā veltīti 13,6% no visa televīzijas skatīšanās laika. Salīdzinot ar 2010.gada pētījuma datiem, šī kanāla skatīšanās laika daļa palielinājusies par 0,1 procentpunktu.

Savukārt otrs skatītākais kanāls pērn bijis LNT ar 12,7%. Šī kanāla skatīšanās laika daļa gada laikā samazinājusies par 1,3 procentpunktiem.

Db.lv ziņo, ka trešais populārākais televīzijas kanāls 2011.gadā, kura skatīšanās laika daļa gada laikā palielinājusies visvairāk - par 1,2 procentpunktiem -, ir Pirmais Baltijas kanāls (PBK), kura vērošanai tika veltīti 11,3% no televīzijas skatīšanās laika.

(papildināta 2.rindkopa, pievienota 6.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses