Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Daugavpilī šogad plāno sākt kravas vagonu ražošanu

2012.gadā VAS Latvijas Dzeļzceļš (LDz) meitasuzņēmums LDz ritošā sastāva serviss plāno uz Daugavpils vagonu remonta centra bāzes sākt dzelzceļa kravas vagonu elementu ražošanu un to sertificēšanu, lai turpmāk uzsāktu pašu kravas vagonu būvniecību, informēja LDz pārstāvis Māris Ozols.

"Esošās ražošanas jaudas ļauj sākt vagonu ražošanu ar nelielām papildu investīcijām, kuru apjoms patlaban tiek precizēts. Pirmkārt plānots ar kravas vagoniem nodrošināt LDz koncerna vajadzības un paralēli strādāt pie eksporta iespēju meklēšanas," piebilda Ozols.

Kravas vagonu ražošanas nolūkam no Krievijas pilsoņa Andreja Žakalova iegādāti 25% kapitāldaļu uzņēmumā SIA Rīgas vagonbūves uzņēmums Baltija (RVU Baltija), skaidroja Ozols. Lēmums par sadarbību ar RVU Baltija tika pieņemts, jo šim uzņēmumam jau ir veiktas vairākas iestrādes kravas vagonu būvniecībai - parakstīta vienošanās ar Zinātnisko inovāciju centru Sanktpēterburgā par projektēšanas dokumentāciju uz jauna tipa kravas vagonu ratiņu izgatavošanu, parakstīts sadarbības memorands, un notiek darbs pie vienošanās parakstīšanas ar Tihvinas vagonbūves rūpnīcu par ekskluzīvām tiesībām Baltijas valstīs uz jauna tipa ratiņu izgatavošanu.

Baltijas valstīs vairs nav neviena uzņēmuma, kuram būtu šāda veida tiesības un iestrādes, ar kuru varētu uzsākt sarunas par sadarbību kravas vagonu būvniecībā. Darbu sadalījums starp abiem uzņēmumiem pašlaik tiek apspriests, sacīja Ozols.

Jautāts, vai netika apsvērta iespēja šo ražošanu veikt uz LDz meitasuzņēmuma VRC Zasulauks bāzes, vai arī sadarboties ar Rīgas vagonbūves rūpnīcu vai Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcu, Ozols atbildēja, ka šie uzņēmumi nenodarbojas ar kravas vagonu būvniecību.

Savukārt Daugavpils vagonu remonta centrs ir LDz koncerna meitas uzņēmuma LDz ritošā sastāva serviss struktūrvienība, kas veic kravas vagonu depo un kapitālo remontu ar kalpošanas laika pagarināšanu, kravas vagonu modernizāciju, riteņpāru remontu ar elementu nomaiņu, kā arī citu kravas vagonu mezglu un agregātu remontu.

Latgales reģiona atbalstam tiks novirzīts papildu Eiropas Savienības fondu finansējums, remontēti ceļi un LDz Daugavpilī veidos jaunu ražotni, pēc tikšanās ar Latgales pašvaldību pārstāvjiem žurnālistus informēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). Viņš apliecināja, ka reģiona atbalstam plānoti vairāki gan īstermiņa, gan ilgtermiņa pasākumi un viens no būtiskākajiem pagaidām varētu būt tieši LDz piedāvājums, Daugavpilī izveidot ritošās daļas ražotni ar 300 jaunām darba vietām. Pretī no valsts uzņēmums par to saņemtu dividenžu iemaksu valsts budžetā samazinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses