Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijas balzams tiešo eksportu uz ASV plāno palielināt par pusi

Pēc līdzdalības izstādēs ASV un izcīnītās uzvaras dzērienu konkursā mazajiem zīmoliem MicroLiquor Spirit Awards alkoholisko dzērienu ražotājs AS Latvijas balzams tiešā eksporta apjomus ASV tirgū plāno palielināt par vairāk nekā 50%, informē uzņēmuma zīmolu direktors Valters Kaže.__

Latvijas balzams ražotie dzērieni Rīgas Melnais balzams, Rīgas Melnais balzams upeņu un kafijas liķieris Moka ieguvuši kopumā septiņas zelta medaļas konkursā starp 207 pasaules alkoholisko dzērienu zīmoliem, kuru pārdošanas apjoms ASV ir mazāks nekā 50 000 deviņu litru kastes gadā.

"Uzvara konkursā ir nopietna ieejas biļete ASV tirgū, kas kalpos kā nozīmīgs arguments ražotājam, piedaloties konkursā par izplatīšanu veikalu tīklos un ļoti palīdz jauniem, pagaidām maz pārdotiem zīmoliem strauji augt jaunos tirgos. Šī gada desmit mēnešos Latvijas balzama tiešais eksports uz ASV audzis par 7% pret analogu periodu, savukārt veikto iestrādņu sekmīga realizācija ir pamatā uzņēmuma ambīcijai nākamgad šajā tirgū augt par vairāk nekā 50%," norādīja Kaže.

Uzņēmuma pārstāvis atzina, ka balva saņemta nupat un par jauniem līgumiem pāragri runāt.

"Tomēr ir pirmās pazīmes, kas liecina, ka tādi varētu tikt noslēgti - esam sajutuši interesi no vairākiem jauniem potenciālajiem partneriem, kā arī sākām pārrunas par jauniem projektiem ar klientiem pēc nesenās līdzdalības ASV izstādēs. Kamēr projekti ir sākotnējā fāzē, sīkākas detaļas klienti neļauj mums izpaust," sacīja Kaže.

Pērn no uzņēmuma saražotās produkcijas ap 35% tika novirzīti uz ASV tirgu, izmantojot divus tirdzniecības kanālus, sacīja Kaže.

Pirmais kanāls ir Latvijas balzama mātesuzņēmuma SPI Group globālais tirdzniecības tīkls, kas ASV tirgo Stolichnaya markas degvīnu, kurš ar zīmolu Stoli jau ilgstoši ir starp trim pārdotākajiem augstākās klases degvīniem ar 16% daļu tirgus daļu 2010.gadā. Otrs samērā jauns un apjomos mazāks kanāls ir Latvijas balzama tiešais eksports, caur kuru tiek tirgoti visi pārējie produkti, galvenokārt Melnais balzams un dzirkstošie vīni, sacīja Kaže.

Latvijas balzams nupat pabeidzis sertifikācijas procesu ASV tirgū arī dzērienam Rīgas Melnais upeņu balzams, sacīja Kaže.

"Sagaidām strauju pārdošanas apjomu pieaugumu balzama produktiem, kas ir viens no mūsu stratēģijas stūrakmeņiem. Esam atklājuši, ka upeņu versijas garša ir ASV patērētājiem saprotamāka, un prognozējam, ka šis dzēriens būs mūsu izaugsmes dzinējspēks. Paralēli tam iestrādnēs ir vairāki jauni privāto prečzīmju degvīna projekti kopā ar mūsu partneriem," atzina Kaže.

Latvijas balzama pārstāvis arī sacīja, ka uzņēmuma stratēģija ir balstīta uz pastāvīgu eksporta apjoma palielināšanu, kas veiksmīgi palīdzot kompensēt krīzes rosināto lejupslīdi Baltijas tirgos.

"Ar tiešo eksportu ik gadu apgūstam četras, piecas jaunas eksporta valstis. Nākamajā gadā turpināsim gan nostiprināt pozīcijas nozīmīgākajos tuvīnā reģiona tirgos Lietuvā, Norvēģijā, Krievijā, Ukrainā, gan augt Eiropā un arī sākt apgūt vairākus nozīmīgus tirgus pārējā pasaulē," rezumēja Kaže.

Kā ziņots, Latvijas balzams neauditētais apgrozījums šā gada deviņos mēnešos bijis 46,7 miljoni latu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir 11% samazinājums. Peļņa tikusi saglabāta iepriekšējā gada līmenī un deviņos mēnešos bija 2,15 miljoni latu. Kopumā uzņēmums plāno 2011.gadu pabeigt ar peļņu, kas varētu būt tuvu 2010. gada līmenim jeb 3,64 miljoniem latu.

Latvijas balzams apgrozījums 2010.gadā bija 74,9 miljoni latu, kas ir par 9% mazāk nekā 2009.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bijusi 3,64 miljoni latu, kas ir par 2% lielāka nekā 2009.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses