Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Strazds: kokrūpniecības eksports martā bija tuvu pērn uzstādītā rekorda pārsniegšanai

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes operatīvie dati, kopējais ārējās tirdzniecības apgrozījums faktiskajās cenās 2012. gada martā bija 1 242,6 miljoni latu – par 9,7% jeb 109,9 miljoniem latu vairāk nekā iepriekšējā mēnesī un par 9,0% jeb 102,5 milj. latu vairāk nekā 2011. gada martā. 2012. gada martā salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi eksporta vērtība palielinājās par 11,6% un importa – par 8,2%.

"Martā preču eksports no Latvijas uzrādīja būtisku pieaugumu, salīdzinājumā ar februāri. Vislielākā ietekme šī pieauguma nodrošināšanā bija kokrūpniecības nozares eksporta pieaugumam par 21 miljonu latu līdz nepilniem 100 miljoniem latu, kas ir tikai par dažiem miljoniem latu mazāk nekā pagājušā gada viena mēneša rekords," stāsta Nordea bankas vecākais ekonomists Andris Strazds.

Viņš norāda, ka ņemot vērā to, ka vienlaicīgi būtisks pieaugums bija arī preču importā, preču ārējās tirdzniecības bilance martā īpaši nemainījās, deficītam samazinoties tikai par 4 miljoniem latu.

"Skatoties gada griezumā, šī gada pirmajos trīs mēnešos nominālais preču eksports no Latvijas pieauga par aptuveni 13%, taču jāņem vērā, ka tas notika no salīdzinoši zema līmeņa pagājušā gada janvārī un februārī. Tuvāko mēnešu laikā eksporta apjomi varētu saglabāties aptuveni marta līmenī, kas gan vienlaikus nozīmēs pieauguma tempu kritumu gada griezumā līdz viencipara skaitlim," teic bankas eksperts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses