Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

EP Lauksaimniecības komitejas deputāte iepazīs Latvijas nostāju Kopējās lauksaimniecības politikā

Pēc Zemkopības ministres Laimdotas Straujumas un Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Sandras Kalnietes ielūguma, pirmdien, 30. janvārī vizītē Latvijā ieradīsies EP Lauksaimniecības komitejas deputāte Maireda Maginesa, lai iepazītos ar Latvijas nostāju Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas svarīgākajos jautājumos.

No Īrijas ievēlētā deputāte ir EP lielākās politiskās frakcijas - Eiropas Tautas partijas grupa - atbildīgā persona par KLP reformas tiešo maksājumu sadaļu, tādējādi viņai būs ļoti svarīga loma, formulējot kopējo EP nostāju par tiešo maksājumu izlīdzināšanu, tajā skaitā arī Latvijas zemniekiem.

Kalniete uzskata, ka šī vizīte ir pozitīvs signāls, kas liecina, ka aktīvais darbs ar EP deputātiem, skaidrojot Latvijas pozīciju, ir devis rezultātu. "Mēs esam skaidri likuši saprast, ka nesamierināsimies ar netaisnīgu KLP reformu. Ir iespējams ignorēt vienu valsti, bet Baltijas valstis aktīvi sadarbojas un trīs valstu protestus ignorēt ir ļoti sarežģīti," norāda S. Kalniete.

Vizītes laikā Maginesa tiksies ar visu trīs Baltijas valstu zemkopības ministriem, Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, Latvijas lauksaimniekiem, kā arī apmeklēs zemnieku saimniecību "Kalndunduri" Krimuldas pagastā.

KLP reformas variantu izstrādāja Eiropas Komisija un pagājušā gada oktobrī tiks publiskota. Patlaban tā ir iesniegta EP un Lauksaimniecības komiteja ir atbildīga par reformas pilnveidošanu. EP kopā ar Eiropas Savienības Padomi reforma ir jāpieņem līdz 2013. gada nogalei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses