Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

UR nosaka liegumu Meroni grupai ieņemt amatus Latvijas Naftas tranzītā

Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs 2012. gada 12. jūnijā reģistrējis liegumu AS Latvijas Naftas Tranzīts (LNT) kapitāldaļām. Liegums noteikts ar Rīgas apgabaltiesas lēmumu, apmierinot LNT akcionāru AS Ventbunkers un Global Oil Services Limited lūgumu par prasības nodrošināšanu pret iespējamām Jāņa Hāzes; Aivara Gobiņa, Aritas Lindes, Rudolfa Meroni, Ginta Laiviņa - Laivenieka, Alvja Hāzes, Anstis David Guy nelikumīgām darbībām.

Tiesa aizliegusi minētām personām pieteikt Uzņēmumu reģistrā izmaiņas LNT padomes un valdes sastāvā bez komercreģistrā reģistrētās LNT valdes atbilstoši Komerclikuma prasībām sastādīta un parakstīta akcionāru saraksta, kas ietver informāciju par akcionāriem, kuri piedalījušies LNT akcionāru sapulcē, kurā lemts par attiecīgajām izmaiņām. No 2011. gada 23. janvāra LNT valdes locekļa statusā vada Aleksejs Ovods.

Tiesa aizliegusi pieteikt Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā izmaiņas par „grozījumiem LNT statūtos, pamatkapitāla palielināšanu vai samazināšanu, koncernu līguma noslēgšanu, sabiedrības reorganizāciju vai sabiedrības darbības izbeigšanu, sabiedrības pamatkapitāla palielināšanu vai samazināšanu, sabiedrības vērtspapīru emisiju vai konversiju, bez komercreģistra reģistrētās LNT valdes, atbilstoši Komerclikuma prasībām sastādīta un parakstīta akcionāru saraksta, kas ietver informāciju par akcionāriem, kas piedalījusies LNT akcionāru sapulcē, kurā lemts par grozījumiem statūtos, pamatkapitāla samazināšanu vai palielināšanu, sabiedrības reorganizāciju vai likvidāciju”.

Prasības pamatojumā AS Ventbunkers un Global Oil Services Limited, kas kopā pārstāv 68,18% no balsstiesīgā LNT kapitāla, norāda, ka bijusī uzņēmuma vadība, Šveices advokāts Meroni un viņa līdzgaitnieki, nelikumīgi sasaukusi Akcionāru ārkārtas sapulci un, lai maldinātu LR Uzņēmumu reģistru, viltojusi dokumentos par 62,48% akcionāru dalību sapulcē.

Prasītāji lūdz pievērt tiesas uzmanību tam, ka nelikumīgas darbības, kas jau šobrīd akcionāriem AS Ventbunkers un Global Oil Services Limited nodarījuši 1 663 807,29 latus lielus zaudējumus, var turpināties, un prasības pamatojumā izteica pamatotas bažas, ka bijusī uzņēmuma vadība, advokāta Meroni grupa, jebkurā brīdī, patvaļīgi, uz pašu sastādītu, nepatiesu dokumentu pamata, var pieteikt ierakstīšanai komercreģistrā izmaiņas LNT pārvaldes institūcijās vai citas ziņas saistībā ar akcionāru sapulces ekskluzīvā kompetencē esošiem sabiedrības pārvaldes jautājumiem, ar šādām darbībām nodarot LNT faktiski neatlīdzināmus zaudējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses