Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Valmieras pilsētas pašvaldība paraksta sadarbības līgumu ar Sijezenes rajonu Azerbaidžānā

Valmieras pilsētas pašvaldība otrdien, 9. septembrī, parakstījusi sadarbības līgumu ar Azerbaidžānas Republikas Sijezenes rajonu par turpmāku sadarbību kultūras, tūrisma, izglītības un citās jomās, portālu Diena.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldība.

Līgumu no Valmieras puses parakstīja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, savukārt no Sijezenes rajona puses – Sijezenes rajona Izpildvaras vadītājs Arifs Gasimovs.

Vienošanās paredz paplašināt Sijezenes rajona un Valmieras pilsētas sadarbību, atbalstīt pašvaldību pieredzes apmaiņu, īstenojot dažādus projektus, attīstīt kultūras, izglītības un lietišķos sakarus, kā arī sadarboties kultūras, izglītības, tūrisma, vides aizsardzības un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas un aizsardzības jomā. Tāpat sadarbības vienošanās paredz, ka tiks atbalstīta pieredzes apmaiņa vides aizsardzības un ilgtspējas jautājumos, stiprināti ekonomiskie un tirdzniecības sakari, kā arī īstenoti kopīgi projekti dažādu nozaru speciālistu sagatavošanā. 

Parakstot līgumu, Sijezenes rajona Izpildvaras vadītājs Arifs Gasimovs uzsvēra: "Esam iepazinuši Valmieru kā tīru un sakārtotu pilsētu, ar ko iespējams veidot labas, uz sadarbību balstītas attiecības tūrisma, izglītības un citās jomās. Pēc līguma parakstīšanas esam kļuvuši kā brāļi un ceram uz ļoti labu ilgtermiņa dialogu nākotnē."

Valmierā viesojušies arī Azerbaidžānas Republikas Sijezenes un Hizi rajonu izpildvaras, kā arī Azerbaidžānas Nacionālās ciemu padomju asociācijas pārstāvji. Vizītes laikā viesi apmeklējuši Vidzemes Augstskolas jauno Inženierzinātņu kompleksu, ar interesi iepazinušies ar augstskolas darbību un iespējām, tehnisko nodrošinājumu, saskatot sadarbības iespējas īpaši tūrisma izglītības jomā.

Tāpat Azerbaidžānas delegācija viesojās Valmieras Valsts ģimnāzijā, Valmieras sākumskolā, kā arī metāla apstrādes uzņēmumā SIA Valpro. Dodoties ekskursijā pa pilsētu, īpašu interesi viesi izrādīja par daudzdzīvokļu māju renovācijas un siltināšanas programmu, atzīstot to par efektīvu veidu, kā ne vien sakārtot pilsētu, bet arī mudināt iedzīvotājus atbildīgi izturēties pret vidi, kurā dzīvojam.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemkukulī no Umbrijas

Umbrijas auglīgie ozolkoku meži, kristāldzidrie strauti un auglīgā zeme dāvā daudzas delikateses. Tāpēc tikpat daudz gardumu, ko nobaudīt uz vietas, no Umbrijas var atvest arī mājās.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena