Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
No Pavļuta cepures tiek vilkts kārtējais brīnumtrusītis vakcinācijas izgāšanās slēpšanai

Bērni trusīša lomā

Dati, pagājušajā nedēļā no jauna kritās vakcinācijas pret Covid-19 temps. Vidēji dienā tika vakcinēti tikai ap 4800 cilvēku, kas ir vairākas reizes mazāk nekā maija pēdējā nedēļā, kad tas sasniedza augstāko līmeni. Tātad vakcinācijas jaudu nespēj noturēt pat visai aktīvā, lai gan nepiedodami novilcinātā izbraukumu vakcinācija. Pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu līdz pirmdienai bija saņēmuši tikai 35,43%, bet vakcinācijas procesu noslēguši 36,24% iedzīvotāju. Valdība ir nonākusi strupceļā – praktiski visi Latvijas pieaugušie iedzīvotāji, kuri vēlas vakcinēties, to ir izdarījuši. Priekšā smags darbs ar vakcīnu skeptiķiem vai vienaldzīgajiem, kuri nebūt nesteidz mainīt domas pēc erotiski atsegto plecu reklāmas rullīša noskatīšanās.

Tādēļ jāķeras pie izmisuma līdzekļiem – gan burkāna, gan pātagas. Pātagu iemieso obligātās vakcinācijas prasības parādīšanās epidemioloģiskās drošības likumā, cerot uz daudzskaitlīgā nevakcinēto pedagogu, kā arī darba devēju piespiesto darbinieku rēķina palielināt tā saukto vakcinācijas aptveri. Burkānu – ētiski apšaubāmā un nesaprotami dārgā loterija.

Diemžēl, šķiet, ka bez burkāna un pātagas valdība ir ķērusies vēl pie trešās taktikas. Pēc tam, kad Zāļu valsts aģentūra informēja, ka turpmāk pusaudžus no 12 gadu vecuma var vakcinēt arī ar Moderna, ne tikai Pfizer vakcīnu, ir aktivizējusies bērnu vakcinācijas kampaņa. Sižeti televīzijās ar pusaudžiem, kas Grētas Tūnbergas cienīgā stilā vēsta par pasaules glābšanu caur poti, ierastā Kustības "Par!" sociālo tīklu kontingenta aktivizēšana bērnu vakcinācijas propagandai un citas darbības liecina – no veselības ministra Daniela Pavļuta cepures tiek vilkts kārtējais brīnumtrusītis vakcinācijas izgāšanās slēpšanai.

Lielbritānijas Apvienotā vakcinācijas un imunizācijas komiteja (JCVI) jūlija beigās, apstiprinot vakcīnu izmantošanu dažu riska grupu bērniem, uzsvēra: "JCVI neiesaka bērnu rutīnas vakcināciju ārpus šīm grupām, balstoties uz pašreizējiem pierādījumiem. Tie liecina, ka Covid-19 reti izraisa nopietnu saslimšanu bērniem bez iepriekšējiem veselības traucējumiem, tādēļ šobrīd JCVI ieskatā minimālie ieguvumi veselībai, ko dod vispārēja bērnu vakcinācija pret Covid-19, neatsver potenciālos riskus."

ASV pētījumi liecina – arī vakcinēti ļaudis saslimst un pārnēsā Covid. Viņi gan nesaslimst smagi un nemirst no šīs slimības, kam arī vajadzētu būt galvenajam argumentam, strādājot ar riska grupām, kas pārsvarā ir vecāka gadagājuma cilvēki. Taču strādāt ar viņiem ir daudz sarežģītāk, nekā savas politiskās ādas glābšanai izmantot pusaudžu vēlmi būt stilīgiem un progresīviem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē