Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Boksēšanās dubļos

Valdības veidošanas sarunās patīkamu humora piedevu sniedz politiķu spilgtie epiteti, sociālajos tīklos un intervijās medijiem klāstot savu "vienīgo pareizo" skaidrojumu par to, kādēļ koalīcijas veidošanas sarunas iestrēgušas absolūtā horizontālā vai vertikālā strupceļā un buksē kā automašīna dubļos.

Turklāt vērojot Jaunās Vienotības, Apvienotā saraksta publiskos izteikumus vienam par otru, vairāk izskatās, ka šie divi potenciālie partneri drīzāk nevis buksē dubļos, bet gan boksējas dubļos. Savukārt Nacionālā apvienība (NA) vienā angļu mierā sēž klubkrēslā, uzgrauž popkornu un nogaida, kurā brīdī un kurš no abiem "partneriem" iespiedīs otru stūrī, kā rezultātā var pat rasties NA iespēja gūt kādu papildu labumu topošajā koalīcijā.

Lai gan vēl salīdzinoši nesen joprojām oficiāli nenominētais premjera kandidāts Krišjānis Kariņš pauda nožēlu, ka no koalīcijas sarunām tika izraidīti Progresīvie, vērojot pašreizējos potenciālo partneru manevrus un stīvēšanos strupceļā, var diezgan skaidri apjaust, ka "četru kāju galdiņa" veidošana būtu iestigusi vēl dziļākos dubļos, jo iemeslu un ieganstu pretrunām noteikti būtu vēl krietni vairāk, nekā tas ir šobrīd.

Pārdomas raisa arī vismaz publiski dzirdētie it kā galvenie pretargumenti, kas pamatā saistīti ar koalīcijas un attiecīgi valdības veidošanas procesa secīgumu. Proti, ka vispirms AS ieskatā tomēr esot svarīgi vienoties par darbiem, principiem un tamlīdzīgi, kamēr JV šobrīd galvenokārt bīdot ideju par krēslu sadalījumu. Nešķiet ticami, ka kaut kur dziļi aizkulisēs ne tikai krēsli, bet pat uz tiem potenciālie sēdētāji lielā mērā jau pārrunāti un ieskicēti.

Un visam klāt – kamēr jaunās valdības nav, nebūs arī nākamā gada budžeta projekta, nemaz nerunājot par apstiprinātu budžetu. Lai gan tā nav katastrofa un tā bijis ne reizi vien, tomēr negatīvas blaknes tam ir. Turklāt – lai gan formāli šī valdība ir nolikusi pilnvaras, tomēr tā turpina sanākt uz sēdēm un pieņemt lēmumus. Taču nedrīkst aizmirst, ka pašreizējā valdībā ir diezgan daudz ministru, kuru politiskie spēki nav pārstāvēti jaunajā Saeimā, un negribētos piedzīvot vēl kādu situāciju, kā tas īsi pirms 14. Saeimas vēlēšanām bija ar bēdīgi slavenajiem astoņiem miljoniem eiro, ko ar dažu caurkritušu politiķu rokām gandrīz nodeva miljonāru kabatās par zemi Biķernieku trases teritorijā.

Ja koalīcijas veidotāji ir nopietni cilvēki, jābeidz vīterot par dubļiem un vertikālēm un jāsāk strādāt. Savādāk muļķīgi un smieklīgi sāk izskatīties viņi visi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē