Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kas lācītim vēderā?

Interesantas nianses saistībā ar cīniņu par akustiskās koncertzāles būvniecības vietu pagājušajā nedēļā atklāja LTV raidījums Kultūršoks.

Būtībā no raidījuma publiskotās informācijas var izdarīt ticamu pieņēmumu, ka tiek darīts viss, lai savā ziņā pretēji veselā saprāta un ekspertu viedoklim koncertzāles būvniecība tiktu īstenota Elizabetes ielā 2, kur šobrīd atrodas Pasaules tirdzniecības centrs Rīga. Turklāt būtiski, ka projekta īstenošanas rezultātā par lielu naudu būtu ne tikai jānojauc esošā ēka, bet objektam nāktos upurēt arī daļu Kronvalda parkā augošo koku.

Jau kopš šīs idejas dzimšanas viens no tās viskaismīgākajiem atbalstītājiem ir bijis un joprojām ir kultūras ministrs Nauris Puntulis, kas savu viedokli nav mainījis un neslēpj arī šobrīd: "Es joprojām uzskatu, ka Elizabetes iela 2 ir labākais iespējamais risinājums, un es ļoti ceru, ka šis būs arī vienots arhitektu saimes vairākuma viedoklis." Savā ziņā to varētu arī uzskatīt kā politiķa mājienu ekspertiem.

Raidījums atklāj kādu ļoti nozīmīgu niansi šajā sāgā – neskatoties uz daudziem publiskotajiem viedokļiem par bijušās kompartijas ēkas it kā slikto tehnisko stāvokli un citiem negatīvajiem raksturojumiem, izrādās, ka pusgadu palicis nepubliskots pilnīgi pretējs viedoklis, kas faktiski saknē apgāž visus iepriekšējos argumentus. Proti, pirms aptuveni pusgada Kultūras ministrija (KM) saņēmusi arhitektoniski mākslinieciskās inventarizācijas atzinumu par šo ēku, kurā ir pausti nepārprotami secinājumi, ka šī būve ir vērtīga un saglabājama. Turklāt speciālisti arī norāda, ka ēkas tehniskais stāvoklis ir labs. Šeit būtiski piebilst, ka sabiedrība par šo atzinumu uzzināja tikai žurnālistu izrādītās intereses rezultātā, lai gan KM taisnojas, ka tas neesot apzināti slēpts, bet vienkārši "aizmirsts".

Atļaušos uzskatīt, ka šie jaunie fakti ir diezgan neglaimojoši gan Puntulim, gan KM, gan ikvienam, kas aizvien neizprotamu iemeslu dēļ tik ļoti lobē koncertzāles būvniecību tieši Elizabetes ielā 2, pat neskatoties uz milzīgajām, miljonos skaitāmajām papildu izmaksām, kuru citā vietā, visticamāk, nebūtu.

Kārtējo reizi sabiedrībai vērtīgu un nepieciešamu projektu izmuļļā un vēl pirms realizēšanas padara skandalozi nepatīkamu tikai tādēļ, ka ir cilvēki, kuri ļoti vēlas apmierināt personiskas ambīcijas un savu viedokli uzskata par vienīgo pareizo. Vēlētos atgādināt gan ministram Puntulim, gan ikvienam viņa idejas atbalstītājam, ka Rīgā ir daudz citu vietu, kur ļoti iederētos moderna kultūras iestāde un kuras būvniecība tur neprasītu ne arhitektoniski interesantas ēkas, ne skaistu koku upurēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē