Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Politiķi un sirmmāmiņa

Priekšvēlēšanu laikā esam dzirdējuši daudz solījumu par to, kā politiķi gādās par valsts un sabiedrības labklājības pieaugumu. Nekas īpaši nav mainījies arī politiķu pēcvēlēšanu retorikā, jaunās valdības veidošanas procesā aizrautīgi deklamējot darāmos darbus gan ekonomikā, gan sociālajā jomā.

Taču visi šie solījumi nerada nekādu pārliecību par to, ka tiešām kaut kas mainīsies uz labo pusi – vidējās un vecākās paaudzes cilvēkiem ir diezgan vienkārši "patīt filmu atpakaļ" un secināt, ka šādi solījumi bārstīti ik četrus gadus, taču situācija lielā mērā nav būtiski uzlabojusies. Pat pretēji – kā redzam, aizvien vairāk atpaliekam pat no kaimiņiem.

Tomēr ļoti gribas cerēt, ka politiķi un ierēdņi beidzot sāks domāt plašāk un stratēģiskāk, kaut vai aizdomāsies, ka aizvien sliktāka ekonomiskā situācija vienā brīdī smagi un nežēlīgi iesitīs arī pa viņu pašu labklājību, kad ierastajā algas dienā pēkšņi bankas kontā ieripos krietni mazāk naudas. Jo vairs nebūs pietiekami daudz to, kas šo naudu rada – bērni dzimst aizvien mazāk, būt uzņēmējam (attiecīgi darba devējam) kļūst aizvien neiespējamāk. Taču izskatās, ka "tie tur augšā" vai nu to neredz, vai izliekas neredzam.

Pagājušajā nedēļā noklausījos stāstu no reālās – politiķiem un ierēdņiem ļoti tālās – dzīves. Sabiedriskā transporta pieturā kāda latvju sirmmāmiņa rakņājās miskastē, nocilājot un apskatot tur izmestās pudeles un citas lietas. Tīrās, rūpīgi koptās drēbēs, klusi, noliektu galvu, nevienam apkārtējam neko nelūgdama. Redzot šo skumjo ainu, kāds cilvēks parakņājās savās kabatās, piegāja pie sirmmāmiņas un visu atrasto skaidro naudu klusējot ielika viņas sagurušajā plaukstā. Plaukstā, kas liecināja par garu, noteikti ne vieglu darba mūžu, kura pievakarē viņai nācās būt šajā vietā un šādā situācijā. Tad kaut kas notika – piegāja vēl viens, vēl viens un vēl viens... Katrs viņai ielika plaukstā tik, cik varēja. Tur klātesoša bija cilvēcība, kuras pietrūkst politikā. Šī sirmmāmiņa noteikti nav vienīgā, kurai pēc rēķinu apmaksas un zāļu iegādes nākas meklēt iespēju šādi "piepelnīties", lai nedzīvotu badā. 

Taču ir likumsakarīgs jautājums politiķiem – kāpēc?! Kāpēc sirmmāmiņai jārakņājas miskastē? Varbūt tāpēc, ka politiķi pārāk daudz sola un pārāk maz dara – bērniem, pensionāriem, ekonomikai, valstij? Vai varbūt tāpēc, ka politiķi ar savām milzīgajām algām nespēj saprast, kāpēc sirmmāmiņa neēd kūkas, ja viņai nav maizes?

Pietiek politiķiem sacensties ar solījumiem! Jāsāk godīgi un produktīvi strādāt. Vai arī jāmeklē cita nodarbe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē