Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šis salikums nedarbojas

Valdības ceturtdienas un piektdienas lēmumi par epidemioloģisko ierobežojumu pastiprināšanu kārtējo reizi bija tieši tādi, lai neapmierinātu nevienu un nerisinātu neko. Katrā ziņā neko, kas varētu novērst ārstu piesaukto totālo neatliekamās palīdzības krīzi, kurai jāiestājas tuvāko divu nedēļu laikā. To vairs nenovērsīs nedz obligātās vakcinācijas ieviešana publiskajā sektorā strādājošajiem, nedz smagie ierobežojumi nevakcinētajiem, nedz kārtējie no epidemioloģiskās drošības viedokļa grūti izprotamie gājieni par tēmu "zobu pastu pirkt drīkst, bet birsti ne".

Ir patiešām grūti iztēloties, kā faktiski jau aizsākušos veselības aprūpes sistēmas pārslodzi novērsīs lielveikalu aizvēršana sestdienās un svētdienās (lai piektdienās visi pagūtu saskriet un inficēties?) vai kultūras iestāžu un kafejnīcu – pulksten 21.00!

Valdība kārtējo reizi ir nogulējusi. Bezrūpīga vasara, nākamā gada budžeta dalīšana, atvaļinājumi, komandējumi uz otršķirīgiem pasākumiem – ļoti daudz kas ir nodarbinājis Krišjāņa Kariņa valdības ministrus. Uz šī fona JKP pārstāvošā labklājības ministra Gata Eglīša (kopā ar Saeimas deputātu Krišjāni Feldmani) gozēšanās bez maskas veikalā Lidl un paziņošana latvju nācijai: "Mēs jau strādājam!" ceturtdienas rītā, kad tūlīt jāsākas lēmumu pieņemšanai par ārkārtējo situāciju, protams, ir hrestomātiska. Un nākamās haotiskās divas diennaktis lēmumu pieņemšanas procesā – vispirms Krīzes vadības padomes, pēc tam Ministru kabineta sēdē – rāda, ka nedz ierēdniecība, nedz ministri uz operatīvu un konstruktīvu darbu nav spējīgi. Premjers aizbildinās, ka pie vainas esot "demokrātija" un dažādu ministriju ierēdņu nespēja laikus saskaņot dokumentus. 

Problēma gan, šķiet, slēpjas pavisam citur, taču tās atzīšana no premjera droši vien prasītu kādu izšķirīgāku soli – atkāpšanos! Jau kopš paša Covid-19 pandēmijas aizsākuma valdības darbs nav noritējis tā, kā tam jānotiek ārkārtas apstākļos. Koalīcijas partijas un nozaru ministri nemitīgi velk deķīti katrs uz savu pusi, brīžiem pat iespītējoties bez jebkāda racionāla pamata vai arī lai izdabātu kādu šauru sabiedrības grupu interesēm. Premjera "demokrātiskais" vadības stils šo izlaidību ir tikai pastiprinājis. Tā kā arī Valsts prezidents vairāku apstākļu un arī savas vainas dēļ faktiski ir kļuvis par koalīcijas partiju ķīlnieku, valstī īsti nav varas centra, kas būtu spējīgs pieņemt izšķirīgus lēmumus. Pašreizējais valdības koalīcijas partiju, ministru, premjera un prezidenta salikums vienkārši nedarbojas. Un, ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmija šobrīd nav vienīgā krīze – tāda ir arī uz mūsu ārējām robežām, enerģētikā un ar to saistīta tūlīt būs arī sociālajā sfērā –, situācija patiešām ir slikta. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē