Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Pēdējais laiks dot valdībai konkrētu termiņu konkrēta rezultāta sasniegšanai

Valdībai – divas nedēļas

Līdzšinējie valdības pasākumi bijuši tik neefektīvi, ka ar Covid-19 slimo skaits turpina pieaugt, līdz ar to pagaidām stingrākie ierobežojumi jānosaka tieši Ziemassvētkos un gadumijā. Jautājums – cik tālu varam ļaut šai efektīvi strādāt nespējīgajai Kariņa valdībai spēlēties ar tautas likteni? Cik daudziem vēl jānomirst, līdz beidzot tiks pieņemti tādi lēmumi, kas ik dienas saslimušo skaitu ļautu īsā laikā samazināt līdz pagājušās vasaras līmenim un sabiedrības dzīve atkal varētu ieiet, kā saka, normālās sliedēs?!

Varbūt jau ar esošajiem upuriem ir vairāk nekā gana un ir pēdējais laiks dot valdībai konkrētu termiņu konkrēta rezultāta sasniegšanai, teiksim, ja pēc šonedēļ pieņemtajiem lēmumiem divu nedēļu laikā nav konstatējama pārliecinoša situācijas uzlabošanās, šī valdība būtu nomaināma pret efektīvāku? Kaut vai ar tās pašas koalīcijas veidotu (lai nav to politiskā tirgus juku, ar ko daudzi biedē), bet izlēmīgāku. Kaut vai ar to pašu premjeru, ja citu neatrod, bet ar labāku komandu.

Protams, būtiski – valdības maiņa nav un nevar būt pašmērķis – vien līdzeklis, lai cīņa pret Covid-19 būtu daudz, daudz efektīvāka.

Teiksiet, ka citur Eiropā valdības neatkāpjas pat vēl lielāku nepatikšanu gadījumā, ko tad mūsējie šajā ziņā būs pirmrindnieki? Jā, labāk, lai ir pirmrindnieki politiskās atbildības ziņā, un labāk, lai vietā nāk izlēmīgāki, nekā ja valsti vada vien tādi kā papagaiļi, kas prot tik atkārtot kādu citu teikto vai darīto.

Vēl varētu būt arguments, ka uz pārceltuves zirgus nemaina? Piedodiet, bet maina gan. Ja vecie nekust.

Jā, tagad bieži dzird kādu sakām, ka politiķi jau neko nevarot ietekmēt, pie visa vainīga esot neapzinīgā tauta, kas turpina pulcēties veikalos, privātās ballītēs un vēl sazin kur. Muļķības! Tas nozīmē ''visus salikt vienā maisā'' – vainot apzinīgos par to, ko sastrādā neapzinīgie. Tas nozīmē arī rīdīt pirmos pret otrajiem, vienlaikus atbrīvojot no atbildības tos, kuriem ir dotas tiesības lemt visu vārdā. Tad jau varētu atcelt arī ceļu satiksmes noteikumus, ļaut katram braukt, kā grib, un bezspēcībā plātīt rokas, ja kādu neprāšu dēļ notiek avārijas? Bet tā nedarām – ir gan noteikumi par pārvietošanos uz ceļiem, gan arī atbilstoši sodi par pārkāpumiem. Kāpēc pretojas ko tādu attiecināt arī uz Covid-19?

Un vēl – to gan Kariņa vadītā valdība vēl var uzspēt respektēt – ja ir nolemts griezt, tad jāgriež, ja nolemts ieviest ierobežojumus, tad ar lēmuma pieņemšanas brīdi.

Nevar būt tā, ka starpā ir vairākas dienas, kad veikaliem vēl ir iespēja sarīkot ātrās izpārdošanas, bet ļaudīm šturmēt bodes, rīkot vēl pēdējās ballītes, apskriet visus radus un draugus, lai apskaujoties un sabučojoties atvadītos uz nenoteiktu laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē