Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Burovs: Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas būtu labākas nekā mocības vēl divus gadus

Partija Gods kalpot Rīgai (GKR) ir gatava galvaspilsētas pašvaldības ārkārtas vēlēšanām, un šāds scenārijs būtu labāks, nekā "mocīties vēl divus gadus," intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze (NRA) paudis Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, GKR valdes loceklis Oļegs Burovs.

Komentējot GKR attiecības ar Saskaņu, Burovs atzinis, ka 2013.gada vēlēšanās viņam par abām partijām bijusi sajūta, ka tās ir kā viena komanda, bet 2017.gadā šī sajūta izplēnējusi, jo Saskaņa vairāk reklamējusi sevi un parādījušies aicinājumi balsot tikai par "saskaņiešiem". "Tomēr mēs nejūtamies un neesam Saskaņas satelītpartija," laikrakstam norādījis Burovs.

Rīgas domes Saskaņas frakcijas šķelšanās Burovam neesot bijis liels pārsteigums. "Dažādas intereses izskanēja katrā frakcijas sēdē, un beigu beigās četrinieks arī aizgāja," viņš komentējis.

Lai arī Burovs intervijā NRA vairākkārt kritizējis Saskaņā notiekošo, par iespējamo "šķiršanos" no šīs partijas viņš izteicies nekonkrēti. "Šobrīd stāsts nav par to, ka mēs varētu "uzmest" Saskaņu, stāsts ir par to, ka, ja mēs tā darītu, mēs patiesībā "uzmestu" mūsu elektorātu - rīdziniekus," norādījis Burovs.

Jautāts, kā turpmāk domā veidot attiecības Rīgas domē, Burovs norādījis, ka koalīcijai jau sākotnēji vajadzēja piedāvāt opozīcijai vadīt kādu komiteju, tad pašai Saskaņai šodien dzīve būtu vienkāršāka. "Mums domē ir zināšanas, vara un nauda. Tad par ko mums vajadzētu uztraukties? Kad bija beigusies cīņa Gāžam Nilu!, opozīcijai uzreiz vajadzēja piedāvāt vadīt kādu komiteju. Tad Saskaņai būtu daudz vienkāršāk šeit strādāt. Bet ko viņi? Nosauca opozīciju par durakiem. Tad jau pārējie ir baigi gudrie? Tādi gudrinieki, kuri veido "konsultantu" frakciju..."

Vicemērs arī nosodījis pašvaldības kapitālsabiedrībās piekopto praksi slēgt konsultāciju līgumus ar Saskaņas partijas biedriem un politiskajam spēkam pietuvinātām personām, taču vienlaikus norādījis, ka līdzīgas darbības notiek arī citās partijās.

"Ja deputātiem nav sava biznesa, ja viņi nav ārsti vai skolotāji, ja viņi nav nekas (un reāli lielākā daļa no viņiem tiešām nav nekas), tad viņi iet pie sava partijas fīrera un saka: dod man amatu. Un Saskaņa nav vienīgā partija, kur tā notiek," intervijā NRA sacījis Burovs.

"Šie amatos ieliktie cilvēki neko citu nemāk darīt. Ja cilvēks, kurš kļuvis par deputātu, ir turīgs cilvēks, viņam nav jāstrādā par "konsultantu"," sacījis Burovs.

Top komentāri

novērotājs
n
Šī persona izskatās visadekvātākā no visas RD pozīcijas, turklāt ar lielu pieredzi būvniecībā. Ja būtu poetiekami prātīgs, dotos prom no GKR un pieslietos opozīcijai
Rižskijs
R
Vazaņķiem un plikadīdām - Rīgai nekalpot, palikt bez goda.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē