Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Cenzūras birojs datu sargāšanas vārdā?

Ar vēsturnieku, Valsts drošības komitejas (VDK) zinātniskās izpētes komisijas vadītāju Kārli Kangeri sarunājas Romāns Meļņiks.

Top komentāri

100 gadu Jubilejas Čeks
1
Nu re: Stabu ielas namā nošāva mana tēva tuvākā drauga dēlu Dzintaru Priednieku, nošāva manas mātes tēvu Kārli Ozolu (bijušo Lv sūtni Maskavā), Izsūtija viņa sievu un meitu uz Janosekas izteku zivis dīrēt, nošāva manu tēvu Jāni Benjamiņu, aplipināja ar dizentēriju manu krustmāti Emīliju Benjamiņu, izsūtīja Prezidenta Kvieša adjutantu Eduardu Kuplais uz viņa sievu un meitu Maiju uz Sibīriju. Tēvs un meita tur arī nomira. Bet re: kā tad man nesvinēt Atjaunotās Latvijas komunistu pēcteču pārpildītās valdības rīkoto 100 g jubileju!
Liebstandarte Adolf Putler
L
Starp citu, kādam Zurofam neizdevās sameklēt nevienu ''SS aģentu'' Latvijā, neskatoties uz solītu atlīdzību par informāciju. Tātad, ja patZurofa centram nav izdevies tikt pie šodien dzīvu SS aģentu saraksta, atliek secināt, ka šādu aģentu vairs nav.
Liebstandarte Adolf Putler
L
Kaut gan, ja dziļāk parok... Piemēram, gestapo izsauc uz pārunām kādu, pieņemsim, Kalniņas kundzi, uzsauc viņai kafiju, trofeju šokolādi un laipni pabrīdina, lai nelaiž savus pusaugu dēlēnus klaiņot tajā un tajā teritorijā, jo tur atrodas militārs objekts ar sargiem, kuriem ir pavēle nelaist klāt nepiederošas personas un kuri var atklāt uguni - protams, ne uzreiz, brīdinās balsī, pēc tam šaus gaisā, pēc tam... Kalniņas kundze pateicās okupācijas varas pārstāvim par skaidrojumu un abi draudzīgi šķīrās, cik nu okupācijas režīma pārstāvis var draudzīgi šķirties no okupētas teritorijas iedzīvotāja. Ja šis gadījums būtu patiešām noticis un zināms, bet Kalniņas kundze būtu reāla persona un šodien dzīva, kas traucē ar nedaudz propagandas iztaisīt no viņas visu tautu un laiku lielāko noziedznieci, paziņojot, ka viņa savervēta par klauvētāju un noklauvējusi divus ebrejus, kas patiešām slēpušies tajā kvartālā un saņemti ciet?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē