Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ģenerālprokurors: Ar runām par "mantiniekiem" Bordāns demonstrē galīgu nekompetenci

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), paziņojot, ka Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja un ģenerālprokurora amatiem tiekot gatavoti "mantinieki" un esot ieceres tajos apstiprināt sev pietuvinātus cilvēkus, demonstrē galīgu nekompetenci, pirmdienas rītā Latvijas Radio izteicās ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kalnmeiers uzsvēra, ka abas šīs amatpersonas amatā apstiprina Saeima, līdz ar to viņam uz procesu neesot nekādas ietekmes.

Kalnmeiers apgalvoja, ka jauna ģenerālprokurora izraudzīšanās process vēl neesot sācies - tas varētu aktivizēties ne agrāk kā nākamā gada februārī, jo kandidātu pieteikumi jāiesniedz līdz aprīļa sākumam.

Pats Kalnmeiers uz trešo pilnvaru termiņu amatā pretendēt nevarētu, jo to liedz likums, turklāt viņš to arī nevēlētos, jo viņam esot gana. Ja kāds domā, ka viņš šajā amatā iekāps slavas saulītē, tā tas nebūs, savu sekotāju biedēja Kalnmeiers.

Runājot par neseno AT Plēnuma lēmumu, ka pašlaik nav saskatāms pamats Bordāna rosinātajai ģenerālprokurora atlaišanai, Kalnmeiers atturējās vērtēt, vai sagaida Bordāna atkāpšanos no amata. Pēc viņa vārdiem, ministra atkāpšanās jautājums ir politisks, un viņam kā ģenerālprokuroram nebūtu jājaucas politikā, tāpat kā tieslietu ministram nebūtu jājaucas prokuratūras darbā, ko ministrs gan neesot ievērojis.

Ģenerālprokurors atkārtoti vērtēja, ka Bordāna vēršanās pret viņu ir bijusi politiska. Viņš vairākkārt atsaucās uz teikumu OECD darba grupas jaunākajā ziņojumā par "vairākkārtēju un atklātu kritiku ģenerālprokuroram, kas var radīt politisku iejaukšanos Ģenerālprokuratūras darbībā".

Top komentāri

Daugavas erickiņš
D
Un Kalnmeijers būtu tas "galīgi kompetentais"? Pat viņa suns uzvedas jocīgi...
jevlampijs
j
Saeima jau apstiprinās tos ,kurus piedāvās. Un piedāvās sagatavotos "mantiniekus".
Latgalīts
L
Kolnumaijeru nevar palaist no darba, jo viņš var izstāstīt, cik kurš ir ierāvis nāsīs. AAA to nekad nepieļaus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē