Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits aicina FM izveidot darba grupu, lai vērtētu izmaiņas nodokļu sistēmā

Finanšu ministrijai (FM) varētu izveidot darba grupu, lai vērtētu, vai nodokļu izmaiņās pašnodarbinātajiem un nepilna laika darbiniekiem nepieciešamas izmaiņas, tādu nostāju intervijā televīzijas kanālā "Rīga TV24" pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts pirmā persona atzīmēja, ka nodokļu sistēmas reformu pakete ir nepieciešama tādēļ, lai panāktu, ka visi cilvēki maksā nodokļus. Cilvēki, kuri izvairās no nodokļu maksāšanas, dzīvo uz to cilvēku rēķina, kas godprātīgi maksā nodokļus. Prezidenta ieskatā, tas ir reformas mērķis - panākt nodokļu nomaksu, taču atsevišķos jautājumos reforma nav līdz galam pārdomāta un nav atrisinātas dažādas situācijas.

Pēc Levita paustā, FM varētu izveidot nelielu darba grupu, kas izskatītu visus izskanējušos argumentus un izvērtētu konkrētas situācijas. Prezidents uzsvēra, ka jebkuras lielas reformas gadījumā nepieciešams noskaidrot, vai nav nepieciešamas korektūras. Turklāt būtu jāsecina, vai nav nepieciešamas izmaiņas likuma, Ministru kabineta vai prakses līmenī.

Levits uzsvēra, ka cilvēkiem nedrīkst uzlikt pārāk komplicētu mehānismu, lai samaksātu nodokļus. Prezidents pieļāva, ka, iespējams, šis mehānisms ir pārāk komplicēts un, ja pašiem neizdodas atrast veidu, kā šos nodokļus iekasēt, tad var palūkoties, kā tas tiek darīts citās valstīs un pārņemt risinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē