Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Radošās savienības: Būtu izšķērdīgi zaudēt pašreizējo kultūras ministri

Zinot 12. Saeimas vēlēšanu rezultātus un kultūras nozares pārraudzībā sākto, būtu izšķērdīgi un nesaprātīgi mainīt kultūras ministru. Tā, paužot atbalstu pašreizējai ministrei Dacei Melbārdei (NA), uzskata Latvijas Radošo savienību padome.

Šajā nedēļā izskanēja, ka jaunās valdības veidošanas sarunās apskatīts variants Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) iedalīt izglītības un zinātnes ministra amatu, kultūras ministra amatu nododot no Vienotības saraksta Kurzemē ievēlētajam kādreiz šajā amatā jau bijušajam Intam Dālderim, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma. Tādā gadījumā amatu zaudētu kultūras nozares, kā arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa atbalstītā Melbārde, taču Saeimā varētu atgriezties arī Kurzemē no Vienotības deputātu vidus pirmā "aiz svītras"  palikusī Solvita Āboltiņa, kura tad varētu arī vadīt Vienotības Saeimas frakciju. Neesot deputāte, viņa to nevarētu darīt, rakstīja avīze Diena.

Tomēr kultūras nozarē izskan skaidrs vēlējums amatā arī turpmāk redzēt pašreizējo ministri. 

"Pēdējās vēlēšanās redzējām, ka Melbārde bauda augstāko sabiedrības atbalstu esošās valdības ministru vidū. Būtu izšķērdīgi un nesaprātīgi, ja Nacionālā apvienība viņu zaudētu," portālam Diena.lv komentēja Latvijas Radošo savienību padomes ģenerālsekretārs Haralds Matulis.
 

Viņš pauda pārliecību, ka Melbārde kultūras ministra amatā pratusi aptvert, sabalansēt un uzsvērt gan nacionālās, gan pasaules kultūras vērtības, ar ko pelna atzinību. Turklāt, atšķirībā no vairākiem iepriekšējiem kultūras ministriem, viņa ir pratusi iztikt bez strīdiem ar nozari.

Savukārt, komentējot izskanējušās spekulācijas, ka kultūras joma varētu nonākt Vienotības deleģēta ministra rokās, Matulis atzina, ka tas neraisītu nozares sajūsmu, jo kultūra Latvijā šīs partijas uzstādījumu rezultātā saņēmusi daudzus "nē" konkrētām idejām ar pretargumentiem "caur Finanšu ministrijas iespēju spektru". Turklāt kā iespējamais Melbārdes darba turpinātājs Kultūras ministrijā minētais Vienotības pārstāvis Ints Dālderis laikā pirms 12. Saeimas vēlēšanām paudis apliecinājumus, ka "ir diezgan labi tā, kā ir", un izvairījies paust gatavību cīnīties, piemēram, par augstāku atalgojumu mūziķiem un citu jomu pārstāvjiem.

"Grūti tādā veidā gūt popularitāti," teica Radošo savienību padomes pārstāvis, piebilstot, ka, visticamāk, tādas pat nostājas dēļ izpalikusi pašreizējās izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes (Vienotība) pārvēlēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē