Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
"Jāatzīst, zinātnes finansējums, tas, uz kā dzīvo zinātnieki bez projektiem, ir tik simbolisks... Es pati esmu vadošā pētniece institūtā, man ir 0,25 slodzes bez projektiem, naudas izteiksmē tie ir 130 eiro. Tad par ko mēs varam runāt?"

Šuplinska: Jāmainās gan sistēmai, gan tās dalībniekiem

Izglītības un zinātnes attīstības pamatā ir un būs cilvēku uzdrošināšanās un spēja savu darbu darīt interesantāk, radošāk un ilgtspējīgāk, sarunā ar Guntaru Gūti uzsver izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Kā veicas ar štatu samazināšanu? Ministrijai riņķī vesels lērums visādu iestāžu, kad tās tiks likvidētas? Paldues!
una
u
Jāmainās dalībniekiem- jauks virsraksts! Liekas, ka jālikvidē ne tikai mazās skolas, bet visas, skolotājus jāatlaiž, bet bērnus jāieved no citurienes- tie arī ir dalībnieki. Un tad sāksies leiputrija. Vai par cilvēkiem un viņu konkrētajām vajadzībām arī kāds domā? Nemitīgi ārpus lielām pilsētām cilvēkiem tiek sagādātas grūtības, postītas dzīves, jo skolu dēļ jāmeklē citas darba un dzīves vietas, jāuzņemas papildus grūtības, nogādājot bērnus uz skolu, bērni tiek apdraudēti, pavisam mazi ceļojot tālu, neizguļoties. Kam tas interesē?
skolotāja
s
Pats galvenais - izglītoti, radoši, nepārslogoti pedagogi. Un radošumu nevar uzlikt par pienākumu ar likumu. Radošuma netrūkst arī tagad, nevajag mānīt tautu un diskreditēt pedagogus. Lai vecos nomainītu uz jaunajiem, spējīgajiem, ierosinu, kā Austrijā un Vācijā, pedagogiem iespēju iet pensijā ar 55 gadiem, saglabājot 80% mēnešalgas. Tad būs tik daudz brīvas vietas jaunajiem un radošajiem, ka visi būs laimīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē