Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VM pārstāve: Iespējams, būs jāizsludina ārkārtas situācija veselības aprūpes jomā

Ņemot vērā cilvēkresursu trūkumu, pastāv iespēja, ka būs jāizsludina ārkārtas situācijā veselības aprūpes jomā, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē pauda Veselības ministrijas (VM) Veselības aprūpes departamenta direktore Antra Valdmane.

Uz jautājumu, vai nevajadzētu ieviest stingrākus Covid-19 ierobežojumus, VM pārstāve atbildēja, ka "iespējams mums būs jāievieš lielāki ierobežojumi". Tomēr par šo ir paredzēts spriest 10.decembra Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdē.

Valdmane tostarp piebilda, ka ceturtdien, lemjot par ierobežojumiem, "tas viss būs atkarīgs no slimnīcās ievietoto dinamikas".

"Mēs izskatām varbūtību (..), ka iespējams mums būs jāpasludina ārkārtas situācija veselības aprūpes jomā, tieši saistībā ar to, ka mums pietrūkst ārstniecības personas, kas strādā," atklāja Valdmane.

Kā vēstīts, visa plānveida palīdzība slimnīcās tiks pārtraukta, kad Covid-19 pacientu gultu noslogojums būs lielāks par 90%, pieņemot, ka vairs nebūs iespējams palielināt šo skaitu, iepriekš teica Veselības ministrijas Veselības aprūpes departamenta Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāja Sanita Janka. Viņā sacīja, ka šādā gadījumā ņems vērā arī ārstniecības personu pieejamību.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule sēdē teica, ka kopējā Covid-19 gultu noslodze patlaban ir 73%.

Lielāka slodze ir tieši Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, kur Covid-19 gultasvietu noslogojums ir vairāk nekā 80%. Intensīvās nodaļas gultasvietu noslogojums arī ir augsts: Austrumu slimnīcā - 85%, Liepājas slimnīcā, Vidzemes reģionālajā slimnīcā un Rēzeknes slimnīcā tas sasniedzis 100%.

Cipule atklāja, ka Ziemeļkurzemes slimnīcā Covid-19 pacientu skaits ietekmē citu neatliekamu pakalpojumu sniegšanu.

Vēl viens kritērijs, kam piepildoties, tiktu apturēta plānveida pakalpojumu sniegšana, ir vairāk nekā 85% intensīvās terapijas gultu noslogojums, skaidroja Janka. Patlaban, vadoties pēc ministrijas pārstāves sacītā, intensīvās terapijas gultasvietu noslogojums ir aptuveni 80%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē