Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baidens: ASV un Krievijai jāsadarbojas kodolieroču kontroles jomā

ASV prezidents Džo Baidens pirmdien pavēstīja, ka viņš ir "ļoti noraizējies" par Maskavas represijām pret opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju un citām darbībām, taču ASV un Krievijai ir jāsadarbojas kodolieroču kontroles jomā.

Runājot pēc masveida protestētāju aizturēšanas sestdien notikušo protestu laikā, Baidens pavēstīja, ka ir "ļoti noraizējies".

Tomēr par prioritāti arī jānosaka sarunas Jaunā Stratēģiskā bruņojuma ierobežošanas līguma (START) pagarināšanai, kas ir pēdējais ASV un Krievijas kodolieroču kontroles līgums un kura termiņš beidzas 5.februārī.

"Es uzskatu, ka mēs varam darboties abpusējās mūsu valstu interesēs attiecībā uz jauno START līgumu, un paralēli skaidri parādīt Krievijai, ka mēs esam ļoti, ļoti noraizējušies par viņu uzvedību," reportieriem Baltajā namā pavēstīja Baidens.

Baidens arī pieminēja Maskavas saistību ar hakeru uzbrukumu IT uzņēmuma SolarWinds programmatūrai un par Krievijas izlūkdienesta maksātām atlīdzībām ekstrēmistiem Afganistānā, kuri nogalinājuši ASV karavīrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē