Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ulda Brieža fotoizstāde Brīvam būt

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars mākslas telpa Civita Nova, Radio iela 8, Liepāja

Izstāde atspoguļo Latvijas kultūras autoritātes visdažādākajos dzīves mirkļos laika posmā no 1966. līdz 2010. gadam. Izstāde koncertzālē tiks papildināta ar nozīmīgiem kultūras cilvēkiem no Liepājas, kopumā veidojot vairāk nekā 80 fotogrāfijas. Interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu ar tās veidotājiem sestdien, 13. janvārī, plkst. 17.00.

13. janvāris – 30. marts

Viktorijas laika rotaslietu izstāde

Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs, Hoijeres kundzes viesu nams, Kungu iela 24

Atklās Viktorijas laika rotaslietu izstādi, kur būs skatāmas 19. gadsimta rotas no Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas. Izstādes atklāšana notiks, klātesot pašam modes vēsturniekam un kolekcijas īpašniekam Aleksandram Vasiļjevam.

20. decembris, 2023 – 28. aprīlis

Tekstilmākslas izstāde Filca fluīdi

Galerija Romas dārzs, Zivju iela 3, Liepāja

Izstāde Filca fluīdi vērš sabiedrības uzmanību uz vienas konkrētas tehnikas – vilnas velšanas (filcēšanas) daudzveidīgo interpretāciju un nozīmi mūsdienu laikmetīgajā tekstilmākslā.

14. decembris, 2023 – 30. marts


Atjaunināta ekspozīcija (Ne)zūdošais mantojums

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļa, Zāģeru iela 7

Jaunās ekspozīcijas sadaļas uzmanības centrā ir reprezentatīvi priekšmeti, kas 1918.–1940. gadā apliecināja Latvijas valstiskumu, bet 20. gadsimta okupācijas varu maiņās tika pārvietoti, slēpti vai nodoti aizmirstībai.

25. novembris, 2023 – 1. augusts

Izstāde Ventspilnieces drēbju skapis 20. gs. 50.-80. gadi

Ventspils muzejs, Livonijas ordeņa pils, Jāņa iela 17

Tiks atklāta Ventspils muzeja krājuma un privātkolekciju izstāde ar vilinošu nosaukumu Ventspilnieces drēbju skapis 20. gs. 50.-80. gadi, kurā varēs iepazīt minētā laika liecības – gan tērpu un aksesuāru veidolā, gan šuvēju un viņu klientu atmiņu stāstos.

17. novembris, 2023 – 1. septembris

Retrospekcija Esmu tagad noņēmies dzīvot mākslai

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Jaņa Rozentāla laukums 1

Norisināsies latviešu modernisma aizsācējam Jāzepam Grosvaldam veltīta apjomīga retrospekcija Esmu tagad noņēmies dzīvot mākslai (no Jāzepa Grosvalda ieraksta dienasgrāmatā 1912. gada janvārī).

11. novembris, 2023 – 30. marts

Izstāde Bilderlingshof-Bilderiņi-Bulduri

Bulduru Izstāžu nams, Muižas iela 6 Jūrmala

Izstāde iepazīstina gan ar zināmiem, gan ar līdz šim nezināmiem notikumiem, faktiem un attēliem, kas stāsta par Bulduriem. Izstādes autori nepretendē uz visaptverošu vēstures izklāstu, jo tā ir tikai sākums turpmākai Bulduru izpētei, lai plašākās telpās izveidotu pastāvīgu ekspozīciju. Joprojām trūkst informācijas un ir daudz neskaidrību un noslēpumu, kuri tāpat kā Bulduru monētu depozīts, kas apskatāms izstādē, nav līdz galam atminēti.

26. oktobris, 2023 – 30. decembris

Izstāde Melns, balts, sarkans

Modes muzejs, Grēcinieku iela 24

Izstāde tapusi sadarbībā ar Aleksandra Vasiļjeva fondu. Izstāde piedāvās ieskatu trīs visu laiku ietekmīgāko krāsu uztverē un vēsturē, skatītu caur modes prizmu. Eksponāti aptvers laikposmu no 19. gadsimta līdz pat mūsdienām.

21. oktobris, 2023 – 21. aprīlis

Dienvidaustrumāzijas mākslas kolekcija

Mākslas muzejs Rīgas birža, Āzijas mākslas galerija, 3. st., Doma laukums 6

Rīgas birža piedāvā Dienvidaustrumāzijas mākslas kolekcijas izstādi, aicinot gūt ieskatu šī reģiona bagātīgajā krāsu, rakstu, materiālu, tehniku, simbolu un tradīciju pilnajā kultūras mantojumā.

21. aprīlis, 2023 – 14. aprīlis

Ekspozīcija Mūra nojaukšana. Latvijas māksla 1985–1991

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Jaņa Rozentāla laukums 1

Jaunā ekspozīcija veltīta Latvijas laikmetīgās mākslas avangardiskajai lomai mūsu valstiskās neatkarības atgūšanas periodā, kad Mihaila Gorbačova 1985. gadā iniciētās atklātības un pārbūves politikas iespaidā sabiedrībā, tai skaitā rakstnieku, mūziķu, mākslinieku vidē, aizsākās ievērojami liberalizācijas procesi. Tie iedvesmoja Latvijas sabiedrību un ietekmēja arī politisko lēmumu pieņemšanu. Šis nesenās vēstures laikposms, kad māksla kļuva par pretošanās formu un pārmaiņu veicinātāju, atgādina mums kultūras un radošās brīvības nozīmi.

3. februāris, 2023 – 12. janvāris, 2025