Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ziņas

Lielākie aģitācijas izdevumi pirms EP vēlēšanām ir Stabilitātei, ZZS un LPV

Partijas līdz 10.martam ir noslēgušas līgumus par aģitācijas izdevumiem kopumā 780 860 eiro apmērā pirms jūnijā paredzētajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, un līderpozīcijās izvirzījušās Stabilitātei, Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un Latvija Pirmajā vietā (LPV), liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) apkopotā informācija.

Pārspēts 15.marta siltuma rekords Latvijā

Piektdien līdz plkst.16 augstākā gaisa temperatūra Latvijā bija +14,3 grādi Mērsragā, un tas ir jauns 15.marta nacionālais siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Piektdiena gaidāma pārsvarā mākoņaina

Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +1,4 grādiem Dagdā līdz +8,3 grādiem Mērsragā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Piektdien Latvijas debesis segs mākoņi, caur tiem daudzviet spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Demakova: studentu jaunās liecības mani satrieca © DIENA

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padomes priekšsēdētājas Helēnas Demakovas pirmā reakcija uz lūgumu sniegt interviju par Latvijas akadēmiskās mūzikas alma mater notiekošo pēc atklātībā nākušajām vairāku studentu sūdzībām par atsevišķu mācībspēku seksuālo uzmākšanos ir noliedzoša. "Šodien bija tikšanās ar studentiem. Izraudātas visas acis. Briesmīgi," īsziņā atbild kādreizējā kultūras ministre. Esot grūti runāt. Pēc pierunāšanas viņa piekrīt uz apspriešanai piedāvātajām tēzēm atbildēt rakstiski, un izņēmuma kārtā žurnāliste Agnese Margēviča un Diena šādam formātam piekrīt, jo Demakovas nostāju ir svarīgi dzirdēt – viņas vadītā augstskolas padome nekavējās pieprasīt rektora Guntara Prāņa demisiju, uzskatot, ka viņš nav rīkojies, jau saņemot pirmos signālus no cietušajām studentēm.

Ievieš jaunu doktorantūras modeli

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Augstskolu likumā un Zinātniskās darbības likumā, kas paredz ieviest jaunu doktorantūras modeli, tostarp mainot finansēšanas kārtību un nodrošinot doktorantiem atalgojumu studiju laikā, kā arī paredzot vienotu promocijas procesu.