Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kartupeļu sacepums ar āboliem un sieru

Restorāna Daily šefpavārs Guntis Bredovskis kartupeļu talku laikam piedāvā ne tik tradicionālas receptes. Viena no tām - kartupeļu sacepums ar āboliem un sieru:

1. Nomizotus kartupeļus, ābolus un sīpolus sagriež ļoti plānās šķēlītēs, sajauc ar garšvielām.

2. Kārto ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā karstumizturīgā traukā - vispirms liek kartupeļu kārtu, pēc tam sīpolus, bet virsū ābola šķēlītes, piespiež, pārlej ar saldo krējumu, kas sajaukts ar pienu. Pārklāj ar foliju.

3. Cep 180 grādos apm. 45 min., tad foliju noņem, pārkaisa ar zaļumiem un sieru, turpina cept vēl 15 min., līdz kārtojums ieguvis zeltaini brūnu garoziņu. svaigiem dārzeņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

6 porcijām vajadzēs:

6 lieli kartupeļi, 1 vidēji liels sīpols, 3 āboli, pusglāze saldā krējuma, 1 glāze piena, sāls, pipari, 1 zariņš seleriju lapu, 100 g Holandes siera.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko