Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dirty Deal Teatro tiek iestudēta laikmetīgās dejas izrāde Drosmes projekts

6. janvārī plkst. 19 notiks horeogrāfes Evas Krūmiņas laikmetīgās dejas izrādes Drosmes projekts pirmizrāde. Tā papildinās Dirty Deal Teatro sadaļu Ieraugi pirmais, informēja teātra pārstāvji.

Horeogrāfe Eva Krūmiņa par izrādi stāsta: "Izrādes veidotājs vēlas izveidot pēc iespējas labāku izrādi. Izpildītājs vēlas pēc iespējas labāk to nodejot. Skatītājs vēlas piedzīvot pēc iespējas labāku izrādi. Kas ir "labāk"? Vai arī drosme, tāpat kā "labāk", nav individuāls prāta koncepts? Vienam skatītājam labāka sēdvieta ir aizmugurē, kur var patverties no svešām acīm, bet citam - priekšā un centrā, kur visu var daudz labāk pārskatīt. Izpildītāju labākie sniegumi būs atšķirīgi atkarībā no viņa individuālām spējām un pieredzes. Kurš nosaka, kas ir laba izrāde – tās veidotājs vai sabiedrība? Cik bieži mēs paši veicam tās izvēles, kuras pašiem šķiet pareizākas un cik bieži mēs paļaujamies uz vispārpieņemto "labāk", neriskējot iet pret straumi? Šī izrāde ir par drosmi pašam pieņemt lēmumu, kā būs "labāk". Tā ir drosme no (savas dzīves) izpildītāja kļūt par (savas dzīves) veidotāju."

Izrādi veido horoegrāfe Eva Krūmiņa, scenogrāfe Paulīne Kalniņa, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko, skaņu mākslinieks Mārtiņš Zvirbulis, dejotāji - Elīna Lutce, Egija Abaroviča, Ģirts Bisenieks.

Ieraugi pirmais apvieno jaunākās paaudzes mākslinieku pirmos darbus profesionālajā teātrī. Sadaļā iekļautās izrādes būs jauna satura un formas brīvības meklējumi skatuves mākslā. Sadaļas mērķis ir rosināt māksliniekus meklēt un atrast tikai viņiem raksturīgo rokrakstu.

Izrādes 6. un 7. janvārī plkst.19.00 Dirty Deal Teatro, Talsu ielā 1, Āgenskalnā.

Biļetes Biļešu paradīze kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja