Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

FOTO: Sācies 29. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu 3. oktobrī sācies 29. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, informēja Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris

Atklāšanas koncerts, kā ierasts, bez maksas notika Rīgas sirdī – tirdzniecības centra Origo ātrijā. Koncertā skatītājiem bija iespēja baudīt gan klasiskus, gan drosmīgus mūsdienu dejas priekšnesumus Rīgas Baleta skolas, Tāļa Sila Baleta akadēmijas, deju studiju Virziens, Demo, Benefice, Buras, Dzirnas dejotāju izpildījumā. Skaistu muzikālo priekšnesumu sniedza Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas flautu kvartets.

“Šodien ir svētki! Jo koncertā redzēsim daudz jaunus, talantīgus dejotājus un, iespējams, nākotnes baleta zvaigznes. Festivāla atklāšanu svinam ar tradicionālo bezmaksas koncertu, kurā visi dejotāji dāvina savu talantu dejā un mūzikā,” festivāla atklāšanas uzrunā teica festivāla mākslinieciskā direktore Lita Beiris.

 

No 4. līdz 13. oktobrim Rīdzenes iela skatāma foto izstāde – Eiropas kultūras galvaspilsētas Tartu 2024 programmas projekts Dejas lidojums – Vanemuines baletam 85 fotogrāfijās atainotas personiskas attiecības un stāsti caur deju.

7. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā notiks Ukraiņu Modernā baleta teātra horeogrāfa Radu Poklitaru īpaši Latvijas skatītājiem radīta programma Dejot, lai dzīvotu. Tās otrajā daļā horeogrāfa un komponista Pētera Vaska kopdarba pirmizrāde Rīgā.

Trīs vakarus – 10. oktobrī Ogres novada kultūras centrā, 12. oktobrī koncertzālē Cēsis un 14. oktobrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī – Rīgā būs skatāma Antonio Andrade Compania Flamenca dejas kompānijas jaunākā izrāde Flamenko svīta.

4. novembrī VEF kultūras pilī ambicioza un talantīga Baltijas baleta teātra dejotāju komanda no Lietuvas skatītājus pārsteigs ar futūristisku, sirreālu sapņu, gaismu un lāzeru šovu izrādē Cita pasaule. Tā balstīta leģendārās rokgrupas Depeche Mode mūzikā un Haruki Murakami romāna Skarbā brīnumzeme un pasaules gals motīvos.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā

Vairāk par festivāla programmu var lasīt http://www.ballet-festival.lv/ un vietnē Facebook https://www.facebook.com/Balletfestival.

 

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls pirmo reizi Latvijā notika 1996. gadā. Tā idejas autore un mākslinieciskā direktore ir baleta prīma, horeogrāfe un producente Lita Beiris. Festivāla pamatideja un moto – “No klasikas līdz avangardam!”, tas pulcē māksliniekus, kas uzstājušies visprestižākajās pasaules koncertzālēs un festivālos visā pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja