Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākamnedēļ paziņos Dejas balvas nominantus

Pirmdien, 16. janvārī, plkst. 13.00 Daugavas stadionā (Augšielā 1, 247. telpā) mediju pasākumā Kultūras ministrija un Latvijas Dejas informācijas centrs paziņos Dejas balvas nominantus par izciliem sasniegumiem 2021. un 2022. gadā un mūža balvas dejas mākslā saņēmējus.

Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā, ko reizi divos gados piešķir baletā, laikmetīgajā dejā, skatuviskajā tautas dejā un mūsdienu dejās par sasniegumiem jauniestudējumu, uzvedumu un dejas notikumu radīšanā, kā arī pedagoģiskajā un pētnieciskajā darbā.

Divu gadu dejas notikumus vērtēja un nominantus izraudzījās žūrijas komisija: žūrijas priekšsēdētāja mūsdienu deju eksperte Liene Bēniņa, baleta eksperte Agnese Andersone, skatuviskās tautas dejas eksperte Ilze Mažāne, laikmetīgās dejas eksperte Agate Bankava, kā arī dejas un teātra producente Beka Bergere. Pirmo reizi darbojās un nominantus izvirzīja arī jauniešu žūrija, kurā darbojās Rīgas Baleta skolas un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi: žūrijas priekšsēdētāja Terēze Zabarovska, Kate Kaparkalēja, Edvards Arums un Vanesa Legzdiņa-Puķēna.

Vairāk par to, kā divu gadu darbībā klājies Dejas balvas 2021-2022 žūrijai, var uzzināt pasākuma Deja domā. Dejas balvu gaidot ierakstā:

Dejas balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2023. gada 29. aprīlī jaunatklātajā Rīgas cirkā ar tiešraidi Latvijas Sabiedrisko mediju platformā LSM.lv. Preses konferencē būs iespējams uzzināt vairāk arī par ceremonijas veidotāju komandu, kuri kā trešās Dejas balvas vadmotīvu izvirzījuši ideālās formas meklējumus un Latvijas dejas ainavu aicinās ieraudzīt kā vienotu apli – bezgalības, pilnības un nerimstošas kustības simbolu.

Dejas balvu rīko Latvijas Dejas informācijas centrs sadarbībā ar Kultūras ministriju. Mediju pasākumā piedalīsies kultūras ministrs Nauris Puntulis, Dejas balvas 2021-2022 žūrija un pārstāvji no jauniešu žūrijas, Dejas balvas pasniegšanas ceremonijas režisore Paula Pļavniece. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja