Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizdod telts mietiņu!

Saule silda ar katru dienu arvien uzstājīgāk, pirmās sniegpulkstenītes jau nomainījušas zilās vizbulītes, un arī Latvijas vasaras festivāli tuvojas

Gan jau festivālu kvēlākie gaidītāji paspējuši kalendāros aizkrāsot nedēļas nogales, kad notiks katra interesēm atbilstošākie lielākie jau ilggadējie pasākumi: Under 19.–21. maijā Rīgā, Zobens un lemess 9.–11. jūnijā Bauskā, Positivus 14.–15. jūlijā Lucavsalā, Laba daba Ratniekos un Summer Sound Liepājā augusta pirmās nedēļas nogalē. Kā "vasaras skaļāko notikumu festivālu scēnā" ar daudzu dīdžeju (arī Dimitri Vegas & Like Mike) piedalīšanos sevi šogad pieteicis arī Unreal, kas pirmo reizi notiks 17. jūnijā Mežaparkā.

Latvijas mērogiem lielākie pasākumi starptautiska līmeņa zvaigžņu piedāvājuma ziņā joprojām atpaliek no svarīgākajiem festivāliem Vācijā un Polijā vai arī orientējas uz kādu noteiktu klausītāju loku, bet aktīvo festivālu apmeklētāju mums ir tikai tik, cik ir. Turklāt vēl ar katru gadu arvien vairāk cilvēku izvēlas mazākus festivālus, kuru dalībnieki ir tālu no popularitātes virsotnēm vai konkursa Supernova, kura uzdevums it kā ir izraudzīt labāko mūsu valsts pārstāvi starptautiskajam konkursam. Daļa no mazo festivālu mūziķiem varētu kļūt par popzvaigznēm, bet tas nav bijis viņu mērķis jau pašā sākumā, ja vien šis process nenotiek dabiskā ceļā, pamazām savācot savus klausītājus, bet tik mazā valstī kā Latvija arī tas nav liels, toties tie būs patiesi šo mūziķu daiļrades baudītāji, nevis peldētāji pa straumi, kuriem mūzika ir tikai fons ballītei.

Otro gadu vasaras brīvdabas festivālu sezonu šogad atklās foRest Jelgavas novada Ezeriņos 26.–27. maijā. Šis gads būs otrais arī Progausim (Cēsu rajona Kaivē 11.–12. augustā), kura nosaukums jau norāda uz festivāla rīkotāju iecienītāko žanru. Savukārt 90. gadu metāla skatuvei piederīgie un tās līdzjutēji pulcēsies festivālā Zāģis 17. jūlijā. Visi trīs atgādina drīzāk lauku mājas ballītes, kurās visi ir savējie, nevis festivālus kā industrijas mašinērijas mehānisma sastāvdaļas. Jauns panku saiets – Zilonis – šogad paredzēts 13.–16. jūlijā Rendā.

Festivāls Kartupeļpalma šogad nenotiks savā dzimšanas vietā Salaspilī, bet ir jau iesakņojies un arī šogad gaidīs apmeklētājus gan Mākslas telpā Mala Cēsīs 12. augustā ar Helēnu Kozlovu un Grēcīgajiem partizāniem, gan kultūras namā Wiktorija Liepājā 19. augustā ar grupām Židrūns un Aston Kais.

Pats galvenais vasaras notikums folkloras cienītājiem tradicionāli ir Valmiermuižas Etnomūzikas festivāls 17. jūlijā ar bagātīgu latviešu un ārvalstu mūziķu programmu. Nedrīkst aizmirst arī pasaules mūzikas festivālu Porta, kas notiks Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un fon Stricka villā Rīgā 28.–29. jūlijā, kaut šis gan nebūs tas romantiskais gadījums, kad ir iemesls ar kādu sākt sarunu, mēģinot aizņemties telts mietiņu vai karstu ūdeni rīta kafijai. Piedzīvojumus ar lielajām mugursomām jābrauc ķert uz laukiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja