Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kaislīgais burkāns

Aminatai paliekot otrajai, Latviju lielajā Eirovīzijā pārstāvēs Citi zēni, kas mēģina sludināt, ka dzīvot zaļi ir seksīgi ne tikai dziļos laukos

Ieilgušās mājsēdes apstākļos, kad nedēļas nogalēs ne klātienes ballītes, ne koncerti nenotiek, gadījos pie ekrāna, kur rādīja Supernovu. Eirovīzija nav jāuztver pārāk nopietni – tas visiem sen skaidrs. Tā ir slikta izklaide, bet arī tāda ir vajadzīga, lai gūtu veselīgu kontrastu turpmākajai iegrimšanai kaut kādās deviņdesmit procentiem cilvēku nesaprotamās iracionālās skaņās. Tomēr mūsu censoņu un arī balsotāju ar gadiem nostiprinājusies pārliecība, ka joprojām primitīvās latviešu jautrības spēs sajūsmināt Eiropu, ir, maigi izsakoties, pārspīlēta. Vēl jo vairāk, kad visi teju divus gadus turēti ieslodzījumā un vispār aizmirsuši, kas ir publikas reakcija, vien spoguļa priekšā paši sevi izklaidējot un arvien vairāk noticot, ka tas viss ir jautri, aizraujoši, neatkārtojami, šokējoši, seksīgi.

Kā profesionālam mūzikas snobam man par favorīti pēc finālistu noskatīšanās nebija jādomā – Aminata vienīgā neoda pēc provinciālisma, kārtējo reizi parādot, ka uzskata Eirovīziju par lielo iespēju parādīt sevi pasaulei. Kas zina, varbūt paveiksies? Lūk, Marijai Naumovai pirms divdesmit gadiem tas izdevās, vienīgo reizi atnesot Latvijai uzvaru. Protams, arī krītošās apģērba kārtas spēlēja savu lomu, bet priekšplānā bija muzikālais priekšnesums, un arī Aminatai tas ir galvenais, kaut atmiņā iesēžas dziesmas emocionālā noskaņa un tembrs, nevis kāds meldiņš, ko nevar dabūt ārā no galvas.

Labi, šogad ejam uz kompromisu – arī mūsu sūtņu statusam izraudzītajai apvienībai Citi zēni ar muzikalitāti viss ir kārtībā, tās dalībnieki spēj strādāt ne vien ar balsīm dziedot un repojot, bet arī ar ģitārām, saksofonu, bungām, ķermeni – dejojoši vīrieši viņu vecumā vēl neizskatās tik nožēlojami, kā brieduma gados iespīlējot vēderu caurspīdīgā krekliņā. Bet kas tas par vēstījumu? Gaļas vietā ēdīsim dārzeņus un… Latvijas vegānu forumā feisbukā līdzās gavilēm jau izskanējis viedoklis, ka ansambļa dziesma Eat Your Salad esot izsmiekls par arvien populārāko zaļo dzīvesveidu.

Varbūt pēc Citu zēnu uzvaras Eirovīzijā līdzās vegāniem paredzētajam sojšlikam vai siļķei kažokā nāks arī vegānu pornogrāfijas vilnis? Piemēram, satrakojies burkāns ietinas mīkstās, bet tvirtās salātu lapās, maigi pieglaužas ķirbim, to arvien ritmiskāk iekustinot, bet kulminācijā no visām pusēm pār viņiem gāžas diedzētu graudu krusa un seksīgi šļakstās svaigi spiestas greipfrūtu sulas un auzu piena kokteilis.

Atliek novēlēt, lai zēniem izdodas pierādīt, ka viņi patiešām ir citi, nevis tikai piedzimuši vēlāk ar jaunības uzlādētu Jāņa Stībeļa stiliņu pūrā. Ar vārdu "citi" vienmēr ticis pārspīlēts – savulaik mūs sveicināja virsraksti par citu Lindu Leen, arī veikals Cita santehnika nemaina tīrā un netīrā ūdens cirkulācijas virzienu. Labi, ka tā. Un tagad – trīs, četri: "Olē, olē, olē, olē – Latvija, uzvara!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja