Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mērnieku laiki

Koncerti savā dzimtajā pilsētā ir katra mūzikas cienītāja sapnis, kaut braucieni tos baudīt kaut kur citur nereti kļūst par teju vienīgajiem iemesliem doties uz ārzemēm.

Pat ja tā nav, mūzikas apsēstais rūpīgi izpētīs koncertu afišu, pirms izvēlēsies datumu, kad apciemot Milānu, Berlīni vai Londonu, apskaužot plašo muzikālā piedāvājuma klāstu. Sajūta, ka pašu mājās visu labumu nekad nebūs pietiekami un vienmēr labāk liksies kaut kur tālu prom, nepazūd un nepazudīs nekad. Tāpat kā katra vilinoša festivāla sarakstā noteikti pietrūks kādas grupas, lai šo festivālu varētu saukt par pašu pilnību. Jo galu galā šo programmu veidojis kāds cits, nevis tu pats, un arī šis cits nav spējis piepildīt visas savas vēlmes, jo ir iespēja, ka kārotais mūziķis nekoncertē vai ir par dārgu.

Kaut arī mūziķiem pašiem, kā jau katram cilvēkam neatkarīgi no tautības, profesijas un bankas konta lieluma, reizēm gribas redzēt jaunas zemes vai atgriezties jau iepazītajās, visu šo viņu kustību regulē sauss aprēķins. Deviņdesmitajos gados visas XX gadsimta megazvaigznes – Maikls Džeksons, The Rolling Stones, Tina Tērnere, arī Madonna nesenā pagātnē – Baltijā sniedza tikai vienu koncertu, un tas bija Tallinā. Mums Mežaparkā bija cits mērogs – Pet Shop Boys un A’ha, kas savus kuplāko ziedu laikus atstājuši astoņdesmitajos.

2008. gadā Latviju «izmērīja» metāla spīdekļi Metallica, piepildot Skonto stadionu, bet jau pēc diviem gadiem izsludināt veselus divus viņu koncertus pēc kārtas Arēnā Rīga izrādījās kļūda – vienu no tiem nācās pārcelt uz Tallinu. Iespējams, ne vienreiz vien kļūda ir bijusi atteikšanās no riska rīkot kādu koncertu, kas, pēc fanu domām, noteikti būtu izdevies.

Lai arī kā Latvijā izsenis netiktu mīlēta kulta grupa The Cure, līdz šim tās koncertu šeit neviens nav noorganizējis. Izrādās, pirms pāris gadiem grupu šis reģions vispār neinteresēja, bet šīs vasaras festivālu turnejā viņi ir pa kabatai koncertu rīkotājiem tikai tajās valstīs, kurās ir daudzkārt vairāk potenciālo viņu koncertu apmeklētāju nekā visā Baltijā kopā. Depeche Mode – jā! Viņiem Latvija ir vairākkārt pārbaudīta zeme.

Jau samierinājušies ar aizvainojumu, ka Red Hot Chili Peppers ir gan leišos, gan igauņos, bet letiņi paliek bešā, esam saņēmuši ziņu, ka Latvijā uzstāsies šībrīža popmūzikas zvaigzne Lady Gaga. Šis koncerts patiešām izmērīs Latvijas spēju uzņemt aktuāla pasaules mēroga mūziķa šovu, kas noteikti ietekmēs mūsu koncertu rīkotāju aktivitātes un arī afišu nākotnē, jo šoreiz nav tā, ka Latvijai iekritis tas gods uzņemt superzvaigzni Baltijā, – viņa uzstāsies arī Igaunijā un Lietuvā. Cerēt uz kaimiņiem tātad nevar, tāpēc nāksies vien Mežaparka estrādi ar savām miesām piepildīt pašiem. Vai arī ne. Zaudētājos nepaliksim jebkurā gadījumā – Arēnas Rīga un arī Palladium koncertzāles mēroga mūziķi nav ne kripatiņu sliktāki par tiem lielajiem, turklāt vēl redzami vaigā, nevis tikai tālu, tālu ekrānā, kur katrs gaisa skūpsts tiek saplosīts tūkstošos sīku gabaliņu, vēl pirms tas mūs sasniedzis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja