Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +31 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Guntas Krastiņas gleznu izstāde Transcendence

Tik atklāta mākslinieces Guntas Krastiņas gleznu izstāde Transcendence. Izstādes ideja radusies intuitīvi, pēdējo četru gadu notikumu iespaidā, kad pasauli pāršalca pandēmija un ziņas par karu Ukrainā, radot mākslinieces zemapziņā vīzijas un tēlus, nereti pārpasaulīgus un transcendentālus.

Transcendence – brīdis, kad tiek iziets ārpus izziņas un pieredzes robežām, solis ārpus klātbūdamā brīža. Šie brīži tika piefiksēti un ar laiku pārnesti uz audekla, jeb, citējot vācu filozofu Frīdrihu Vilhelmu Jozefu Šellingu: «Katra brīnišķīga glezna rodas, it kā atceļot neredzamu šķērsli, kas nodala reālo un ideālo pasauli, un ir vienīgi logs, caur kuru pilnībā parādās fantāzijas pasaules tēli un apvidi, kas reālajā pasaulē mirdz tikai nepilnīgi.»

Katru gadu māksliniece uzglezno vismaz vienu gleznu ciklu – ap desmit gleznām. Tajos autore risina kādu viņai pašai vai sabiedrībā aktuālu tēmu. Ļoti reti tiek gleznoti darbi, kuri neveido ciklu.

Izstādē ar kopējo nosaukumu Transcendence Gunta Krastiņa apskatei piedāvā līdz šim Liepājā neredzētus darbus. Izstādi veido trīs cikli: Intuīcija, Modus operandi un Transcendence.

Cikls Intuīcija radies Ukrainas kara iespaidā, kad tas vēl nebija sācies, bet bija nolasāms transcendentāli. Pēdējais cikla darbs tika radīts dienu pirms kara sākuma. Arī ciklā Modus operandi redzami tēli un zīmes, kas norāda uz cilvēku darbībām, vai tās būtu cīņas, alkas, mīlestības, vai prieka meklējumi. Transcendence ir jaunākais cikls, kas sevī apvieno abus iepriekšējos ciklus, atainojot to, kas eksistē ārpus sajūtu, apziņas, cilvēka pieredzes, galīgās un empīriskās pasaules robežām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepājas muzejs, Kūrmājas prospekts 16/18

Kad?

5. jūlijs – 11. augusts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas notiek

Būs nepatikšanas, taču zvaigznes iesaka tās neņemt tuvu pie sirds!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja