Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Klajā nācis grupas kuba otrais studijas albums laukumi

Ceturtdien, 20. jūnijā, Rīgā, muzikālajā bārā When Coffee Meets Whisky notika grupas kuba otrā studijas albuma laukumi pasaules pirmatskaņojums

Albums izdots vinilplates formātā (izdevējs: kuba. Izplatītājs: Jersika Records). Digitāli mūzikas straumēšanas servisos ieraksts pieejams no piektdienas, 28. jūnija.

Pasākumā, kurā pilnā garumā tika atskaņots jaunais ieraksts, klātienē piedalījās pieci no sešiem grupas mūziķiem, savukārt attālināti prezentācijai pieslēdzās sestais dalībnieks - taustiņinstrumentālists Mārtiņš Strautnieks jeb Gonzo, kas jau vairākus gadus dzīvo Lielbritānijā.

“Šis varētu būt ilgāk tapušais otrais studijas albums Latvijas mūzikas vēsturē,” komentē grupa.

Muzikālais materiāls otrajam albumam radies pēc debijas ieraksta 15 Episodes of Kuba (2002) izdošanas laika periodā no 2003. līdz 2006. gadam. Vairāki skaņdarbi izskanējuši arī tā laika koncertos dažādos Rīgas klubos - Metro, Casablanca, Depo u.c.

2006. gadā grupa pārtrauca savu darbību un iecerētais otrā albuma ieraksts tā arī netika pabeigts un tas dienas gaismu neieraudzīja.

Albums no jauna ierakstīts tikai 2017. gadā Valmierā, Hodila studijā. Savukārt gala mikss īstenots pandēmijas laikā - 2021., 2022. un 2023. gadā Rīgā, studijā Mute. Tātad albums tapis 20 gadus.

“Šā albuma tapšanu varētu salīdzināt ar atsperi, kas lēnām, bet mērķtiecīgi atvilkta, pārdomājot katru sīkumu, katru detaļu, lai beidzot šogad to varētu atlaist un ieraksts ar pamatīgu spēku kā šāviņš uzsāktu savu ceļu izplatījumā. Mēs ceram, ka plates lidojums būs tāls un ilgs, tā atradīs savu klausītāju, atradīs savu ceļu arī citās mākslas formās," cerību pauda grupa.

Albuma vāka fotogrāfiju autors ir Mārtiņš Grauds. Plates dizains - Jānis Birznieks un Edgars Ameriks.

Projektā kuba apvienojušies vairāki Latvijā zināmi mūziķi - Arnis Račinskis, Jānis Žilde, Mareks Ameriks, Toms Ostrovskis, Mārtiņš Strautnieks un Mikus Solovejs.

Jauno skaņuplati var iegādāties visos mūzikas veikalos kā arī izdevniecības Jersika Records mājaslapā vai Bandcamp platformā.

Instrumentālās mūzikas apvienības kuba pirmais studijas ieraksts 15 Episodes of Kuba klajā nāca 2002. gadā un saņēma divas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas - kategorijā Labākā debija un Labākais instrumentālās mūzikas albums.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja