Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Ulda Zemzara un Alvja Zemzara gleznu izstāde

Latvijā labi pazīstamais vecmeistars Uldis Zemzaris  ir lielisks zīmētājs un klasiskā reālisma spilgts pārstāvis. Mākslinieks darbojas portretu žanrā, un aizvadītajos gados ir radījis sava laika literātu un kultūras darbinieku portretus, tos gleznodams ar neviltotām simpātijām un izpratni. Mākslinieks pievērsies arī Latvijas ainavu glezniecībai, īpaši jūras ainavām.

Gleznotājs atceras: “…studiju gados, kad mācījos Mākslas akadēmijā, daudz rūpīgu uzmetumu dabā sagleznoju tieši tepat, Mellužu jūrmalas krastā pie zvejnieku laivām, zvejas rīku slietenēm, tīklu vabām un zivju kūpināmajiem namiņiem. Turpat dabā es mācījos saprast un izvērtēt trīs galveno laukumu attiecības: debesis, jūru  un zemi.”Uldis Zemzaris dzimis 1928. gada 24. februārī Jūrmalā, Mellužos. Mācījies Rīgas J. Rozentāla mākslas vidusskolā, studējis glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijā pie profesoriem klasiķiem Kārļa Miesnieka un Jāņa Roberta Tillberga. Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1957. gada, savukārt izstādēs piedalās no 1952. gada. Ulda Zemzara personālizstādes norisinājušās ne tikai Rīgā, bet arī Tartū, Maskavā, Sidnejā, Otavā, Kolumbusā, Ņujorkā, kā arī Bostonā.Alvis Zemzaris ir gleznotājs un interjera dizainers. Šajā izstādē eksponē pilsētu ainavas, kuras gleznot viņu rosinājis ceļojumos un ikdienā skatītais naksnīgo ielu mirdzums. Alvis Zemzaris dzimis 1961. gada 12. novembrī Jūrmalā. Zīmēšanas un krāsu pielietošanas zināšanas apguvis jau bērnībā mākslinieku darbnīcā pie saviem vecākiem. Mācījies Rīgas J. Rozentāla mākslas vidusskolā, tad talanta attīstības gaitā viņš savu māksliniecisko redzējumu ir izkopis patstāvīgi, akadēmiju aizvietojis ar studijām Latvijas Universitātes Vēstures un Filozofijas fakultātē. Jauno mākslinieku apvienības biedrs kopš 1980. gada, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1997. gada, savukārt izstādēs piedalās no 1982. gada. Veido interjera dizainu, kopš 2002. gada ir Dizaineru savienības biedrs. Mākslinieka personālizstādes norisinājušās Rīgā, taču daiļradē nozīmīgākās izstādes bijušas Ženēvā un Milānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Sv. Pētera baznīca, Skārņu 19, Rīga

Kad?

2. aprīlis, 2014 – 4. maijs, 2014

O.–s. 10–18 Sv. 12–18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja