Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

2Annas Industrijas dienas būs veltītas animācijai

No 11. līdz 13. aprīlim norisināsies Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas Industrijas dienu programma 2Annas forums: Animācijas DNS. Tādējādi visķermeniskākajā filmu žanrā animācijā Industrijas dienu tēma atbalsosies un papildinās festivāla galveno tēmu – Ķermenis un miesa.

Animācija spēlē nozīmīgu lomu identitātes konstruēšanā un ķermeņa reprezentācijā. Ķermenis šajā medijā piedzīvo tādas metamorfozes, kādas spēles kino nespēj realizēt. Diskusiju un neformālu sarunu ceļā animācija tiks apskatīta kā no kino industrijas skatupunkta, tā no mākslinieciskā, sociālā un filozofiskā aspekta.

Pirmajā dienā (11.04.2023.) visi interesenti, jo īpaši nozares speciālisti, aicināti uz diskusiju Animācijas DNS: izplatīšana un festivālu nozīme (15.00, “M/Darbnīca”). Vienojoties kopīgā sarunā, Baltijas animācijas institūciju kolēģi diskutēs par animācijas īsfilmu un festivālu nozīmi vietējā un starptautiskā mērogā.

Otrajā dienā (12.04.2023.) galvenā uzmanība tiks veltīta animācijas filmu veidotāju profesionālajai izaugsmei un fiziskajai labsajūtai, pastarpināti turpinot pagājušā gada Industrijas dienās iesākto diskusiju par kino nozarē strādājošo mentālo un fizisko veselību.

Sēdošs un ilgstošs darbs pie monitora un smagas tehnikas pārnēsāšana atstāj sekas uz kino nozarē strādājošo fizisko veselību. Tādēļ fizioterapeite Līga Līdumniece-Šulce aicina kino profesionāļus, īpaši animācijas režisorus, montāžas režisorus, kameras un gaismas departamenta pārstāvjus, sākt dienas gaitas ar rīta vingrošanu (M/Darbnīca). Kopā vingrojot, fizioterapeite sniegs padomus, kā izvairīties no traumām un ķermeņa sasprindzinājuma ikdienā.

Otrajā dienā norisināsies arī Igaunijas animācijas filmu autora Īlo Pikova meistarklase (11.00, M/Darbnīca). Animācijas meistars, pasniedzējs un teorētiķis Pikovs ir viens no nozīmīgākajiem animācijas autoriem Igaunijā. Pikovs iepazīstinās jomas kolēģus un interesentus ar saviem profesionālajiem padomiem un radošo pieeju.

Animācijas filmās ķermenis tiek uztverts mazāk aizspriedumaini. Neatkarīgās animācijas vidē arvien vairāk parādās filmas un autores/-i, kuras/-i drosmīgi runā par ķermeni, seksualitāti un mentālo veselību. Reaģējot uz to, noslēdzošajā dienā (13.04.2023.) norisināsies diskusija Animācijas DNS: ķermeniskums un sensualitāte (15.00, “K. Suns”), kas pievērsīsies seksualitātes un kailuma tēmām animācijas filmās. Diskusijai sekos 2ANNAS programmas direktores Laimas Graždanovičas kūrēta Signes Baumanes animācijas īsfilmu retrospekcija Ķermenis un miesa (17.00, K. Suns).

Industrijas pasākumi tiek organizēti ciešā sadarbībā ar Latvijas Animācijas asociāciju. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas visiem interesentiem.

Industrijas dienas tiek organizētas ar Nacionālā kino centra un Radošā Eiropa MEDIA biroja Latvijā atbalstu.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS 2023. gadā norisināsies jau 27. reizi. Kā ierasts, gaidāmas oriģinālas, inovatīvas, izaicinošas un sociāli aktīvas īsfilmas un vidēja garuma filmas. Tāpat par 2ANNAS zīmogu kļuvusi arī festivāla neformālā daļa – nepieradinātas ballītes neierastās vietās, brīva atmosfēra un dažādu jomu kino profesionāļi vienkopus. 2ANNAS iestājas par īsfilmu kā patstāvīgu kino žanru. Īsfilmas formāts nav vienīgi pakāpiens uz pirmo pilnmetrāžas darbu, bet gan apzināta, konsekventa izvēle, kuras rezultāts ir augstvērtīgs mākslas fakts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja