Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kino Bize sezonas atklāšana ar Maika Lī filmu Kailais

Kinoteātris Kino Bize atklās sezonu ar trešo Klasikas kino vakaru ciklu, kas pievērsīsies spilgtākajām norisēm deviņdesmito gadu kino

Programmas pirmo filmu – britu režisora Maika Lī kinodarbu Kailais/Naked (1993) – notikumam izraudzījies un tulkojis kinozinātnieks Viktors Freibergs. Sestdienas, 28. augusta, vakarā skatītāji ir aicināti uz sarunu pirms seansa, lai kopīgi šķetinātu kinodarba un tā laikmeta mantojumu.

Rudens sezonu Kino Bize sāks piektdien, 20. augustā ar Tomasa Vinterberga oskaroto drāmu Vēl pa mēriņam/Another Round (2020) par četriem draugiem, kuri nolēmuši savas ikdienas sajūtas paspilgtināt ar vienmērīgu, regulāru iedzeršanu. Intervija ar Tomasu Vinterbergu ir lasāma šeit

Tiks izrādīta arī Agņeškas Holandas biogrāfiskā drāma Šarlatāns par noslēpumaino čehu dziednieku, kas kļūst pārāk turīgs un neatkarīgs, lai ilgi būtu pa prātam valdošajam režīmam pēc Otrā pasaules kara. Intervija ar Agņešku Holandu ir lasāma šeit.

No 24. augusta repertuāru papildinās Ivo Brieža un Ritas Rudušas filma Homo Sovieticus (2021), kurā filmu veidotāji trīsdesmit gadu pēc PSRS impērijas sabrukšanas pēta padomju paaudzes fenomenu, meklējot atbildi uz jautājumu, vai Padomju Savienība ir beigusies. Pēc seansa 26. augustā plkst. 18 notiks saruna ar filmas veidotājiem.

Trešajā Klasikas kino vakaru ciklā uzmanība tiks pievērsta spilgtākajām norisēm deviņdesmito gadu kino. Programmas pirmā filma – britu režisora Maika Lī melnā komēdija Kailais – ir viena no visbiežāk citētajām britu kulta filmām. Par šo darbu 1993. gada Maiks Lī saņēma labākā režisora balvu Kannu kinofestivālā. 28. augustā plkst. 18 pirms seansa kinozinātnieks Viktors Freibergs aicinās skatītājus uz sarunu, lai kopīgi šķetinātu kinodarba un tā laikmeta mantojumu.

Filma Kailais stāsta par Džoniju Flečeru, kurš kādā Mančestras nostūrī izvaro meiteni. Baidoties, ka meitenes radinieki ar viņu izrēķināsies, Džonijs nozog automašīnu un bēg uz Dalstonu, noplukušu, pieticīgu rajonu Londonā. Viņš lūdz pajumti Luīzei, bijušajai draudzenei no Mančestras, kas nav priecīga viņu sastapt. Viņš pamet māju un klīst pa centrālo Londonu, gari izklāstot savus pasaules uzskatus ikvienam, kas ir gatavs klausīties. Džonijs cenšas pavedināt iereibušu sievieti, bet pēkšņi pārdomā, ieraugot uz viņas pleca galvaskausa un sakrustotu kaulu tetovējumu. Viņš sarunā braukāt pa pilsētu ar vīru, kas izlīmē plakātus, taču tas izmet Džoniju uz ielas, nespēdams izturēt nepārtraukto spriedelēšanu. Mašīnā paliek soma ar drēbēm un grāmatām. Džonijs turpina klīst pa ielām, līdz viņu smagi piekauj vietējā banda.

Visas filmas tiks izrādītas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Informācija: www.kinobize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja