Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lupatiņi un draugi apceļos Latviju, priecējot bērnus visos reģionos

Šajā pavasarī Kinopunktos visā Latvijā demonstrēs jaunu un mākslinieciski augstvērtīgu animācijas filmu programmu Lupatiņi un draugi, kas paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, informēja projekta pārstāve Maija Kalniņa.

Sākot no 11. marta, Lupatiņi un draugi vairāk nekā trīs mēnešu garumā apceļos 80 dažādas Latvijas vietas, viesojoties arī kinoteātros Valmierā, Talsos, Cēsīs, Smiltenē, Madonā, Rēzeknē un Ludzā. Pirmie seansi plānoti 11. martā Valmierā, 13. martā Jumpravā un Cēsīs, 16. martā Pļaviņās un Carnikavā, 18. martā Pļavmuižā un Talsos. 

Programmā Lupatiņi un draugi iekļautas piecas jaunākās studijas Atom Art veidotās Lupatiņu sērijas: Kā Lupatiņi būvēja māju, Kā Lupatiņi veseļojās, Kā Lupatiņi kārtoja, Kā Lupatiņi slēpās (2015) un Kā Lupatiņi precējās (2014) (režisors Edmunds Jansons). Programmā iekļautas arī divas studijas Animācijas Brigāde filmiņas: Zīļuks (2011) un Sārtulis (2014) (režisore Dace Rīdūze). 

Lupatiņi ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri kopā ar gudro Kaķi dzīvo skaistā auduma mājiņā un iepazīst pasauli. Sērijas pirmā filmiņa Kā Lupatiņi mazgājās tika uzņemta 2010. gadā, bet jaunākajās filmiņās Lupatiņi pēta dažādas dzīvei noderīgas lietas - kāda mājiņa būtu vispiemērotākā mājdzīvniekam; kur dzīvo ziema; vai var izārstēties, ēdot konfektītes; ar ko būtu interesanti precēties, - un noskaidro, kurš no viņiem prot vislabāk noslēpties.

Lupatiņu animācijas īsfilmas izrādītas vairāk nekā 70 starptautiskos bērnu filmu festivālos visā pasaulē un saņēmušas godalgas prestižos animācijas filmu festivālos ASV un Ķīnā, kā arī pašmāju Lielo Kristapu par labāko animācijas filmu mākslinieku 2012. gadā. Lupatiņu radošajā komandā darbojas dzejniece Inese Zandere, režisors Edmunds Jansons, mākslinieks Reinis Pētersons, komponists Jēkabs Nīmanis, aktieris Kaspars Znotiņš u.c. 2015. gada decembrī izdotais DVD ar jaunākajām Lupatiņu sērijām, Jēkaba Nīmaņa bērnu dziesmu albums LuPantiņi, kā arī Ineses Zanderes stāstu grāmata Lupatiņu rīts pieejami: www.lupatini.lv.

Abas studijas Animācijas Brigāde filmiņas veidotas pēc Margaritas Stārastes stāstu motīviem un tikušas iekļautas arī Berlīnes kinofestivāla programmā. Filmiņa Zīļuks vēsta par to, kā no ozolzīles un koka zariņiem veidots vīriņš, vārdā Zīļuks, mācās dzīvot mežā, kā iedraudzējas ar meža iemītniekiem un tiek pie sava mājokļa. Filmiņa Sārtulis vēsta par sarkano krāsu zīmuli, kurš no mākslinieces galda nokļūst nepabeigtas bilžu grāmatas savādajā pasaulē un tur to pārsteidz tikšanās ar neparastiem tēliem, dažādas ķibeles un likstas. Lai bilžu grāmata tiktu pabeigta, ir nepieciešams ikkatras zīmuļkrāsas pieskāriens, un jaunie draugi palīdz Sārtulim atgriezties mājās.

Ar visām Lupatiņi un draugi kino seansu norises vietām iespējams iepazīties mājas lapā www.kinopunkts.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja