Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Splendid Palace kino sezonu sāk ar divām pirmizrādēm no Kannu kinofestivāla

Jaunajā kino sezonā kinoteātrī Splendid Palace gaidāmas divas Kannu kinofestivāla pirmizrādes - franču aktiera Luija Garela veidotā filma Tā jaunā pasaule un horvātu režisores Antonetas Alamatas Kusijanovičas filma Murēna, kas pagājušā gada Kannu kinofestivālā ieguva Zelta kameru par labāko debijas filmu. Abu filmu pirmizrādes notiks 26. augustā.

Galvenā varone filmā, ko producējis slavenais amerikāņu režisors Mārtins Skorsēze, ir Murēna - jauna sieviete vārdā Jūlija. Viņa ar vecākiem dzīvo uz salas Horvātijā, kas atgādina paradīzi, bet viņa jūtas iesprostota. Viņu kaitina tēvs, kas nemitīgi sūdzas par savu neveiksmīgo karjeru. Arī māte ir kaitinoša, tēvs viņu acīmredzami apspiež, bet viņa nespēj viņam pretoties. Jūlija jūtas brīva tikai jūrā; tāpēc, ka tā simbolizē iespēju aizbēgt. Kāds Jūlijas tēva vecs draugs un bijušais priekšnieks ciemojas uz salas. Viņš ir kā no citas pasaules – no Jūlijas sapņu pasaules -, un viņa centīsies tur nokļūt, cik drīz vien iespējams.

Murēnas ir zušveidīgo kārtas plēsīgas zivis, kas dzīvo jūras dzelmē. Tās medī galvenie filmas varoņi, tēvs un meita, kas ar harpūnām iegrimst zem ūdens. Filmā ir vairākas ainas, kuru darbība risinās gan jūras dzelmē, gan laivās. Varoņiem, kas uz zemes slīkst naidā, jāsadarbojas kopīgās zemūdens medībās. Ja nu tu notēmē nevis uz zivi, bet uz despotisko tēvu? Lai gan A. A. Kusijanovičas filma ieguva prestižo labākās debijas filmas titulu Kannu kinofestivālā, režisore ceremonijā nepiedalījās – viņa tajā brīdī laida pasaulē bērnu.

Komēdijā Tā jaunā pasaule bērnišķīgs naivums savijas ar franču eleganci. Mātes pērles, tēta Rolex pulksteņi, pat gleznas pie sienām pazūd, nevienam nemanot. Parīzieši Marianna un Ābels (aktieri Letīcija Kasta un Luijs Garels arī dzīvē ir laulāts pāris) ir nedaudz šokēti. Viņu dēls - jauneklīgais maksimālists Žozefs - pārdod ģimenes mantas, lai vāktu līdzekļus slepenam planētas glābšanas projektam. Patiešām – humors un optimisms glābs pasauli!

Luiju Garelu iedvesmoja viņa drauga bērni. Franču aktieris un režisors bija skeptisks pret jauniešu spēku cīņā pret klimata pārmaiņām, bet tad viņš aprunājās ar pusaudžiem. Viņu pārsteidza viņu apņēmība un optimisms.

"Šī filma ir bezrūpīga. Es uzskatu, ka ir iespējams apspriest nopietnas lietas ar humora piesitienu," teica L. Garels pēc pirmizrādes Kannu kinofestivālā.

 

Vairāk informācijas un biļetes: www.splendidpalace.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja