Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 14. III - 21. III

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Trīs dienas Kiberonā

@@@@

Režisore Emīlija Atefa. Lomās Marija Beimere, Birgita Minihmaira u. c.

Izcila filma, kas būs estētisks un emocionāls pārdzīvojums īpaši tiem, kuri pazīst izcilo aktrisi Romiju Šneideri (1938–1982). Režisores Emīlijas Atefas darbs stāsta par trim dienām aktrises dzīvē, kuras no plānotā "detoksa" kūres pārtop pārdzīvojumu un pazemojumu pieredzē, ko aktrisei sagādā žurnālisti. Filmas pamatā – aktrises biogrāfijas fakti, taču tā ir nozīmīga nevis kā ielūrēšana slavenības vētrainās privātās dzīves aizkulisēs, bet gan kā dramatisks, vizuāli izcili izstāstīts stāsts par emocionāli aizlauztu, spilgtu personību.

 

1906

Režisors Gatis Šmits. Lomās Mārtiņš Kalita, Inese Pudža, Kaspars Zvīgulis, Kaspars Dumburs u. c.

Visam reiz pienāk gals – arī simtgades filmu programmai, kas kļuvusi par Latvijas kino veiksmes stāstu un pulcinājusi simtos tūkstošu mērāmu auditoriju. Teātra un kino režisora Gata Šmita jaunā spēlfilma ir noslēdzošā no 16 Latvijas valsts simtgades filmu programmas darbiem. Kā žanriski orientēts, spriedzes piepildīts darbs tas piedāvā neierastu skatījumu uz laiku pēc 1905. gada notikumiem. Filmas varoņi ir dzejnieki, anarhisti, sociāldemokrātu kaujinieki. Viņu attiecības, kaislības, tikšanās un šķiršanās veido laikmeta miesu. Lielisks aktieru ansamblis!

 

Operācija kolibri

@@@

Režisors Kims Ngujens. Lomās Selma Hajeka, Aleksandrs Skārsgords u. c.

Dinamiska spriedzes filma, kuras sižeta intriga ir saistīta ar milzīgu tempu, milzīgu naudu un nežēlīgu sacensību – kurš pirmais izveidos optisko kabeļu tīklu, kas ļaus milzīgo naudu nopelnīt biržā dažās sekundēs. Korporatīvo vai finanšu pasaules noziegumu universā balstītiem trilleriem ir izkopta tradīcija, kurā šī filma iekļaujas itin labi. Ir arī novatoriski akcenti – sacensība starp diviem grupējumiem, no kuriem vienu vada Selmas Hajekas spēlētā dzelzs dāma Eva Toresa. Viņai ir lieliski partneri – Džesijs Eizenbergs un Aleksandrs Skārsgords.

 

Dziesmas no otrā stāva

@@@@@

Režisors Rojs Andersons. Seanss kinoteātrī Splendid Palace 20.III plkst. 19

Kinolektorijā Tas, ko tu nedrīksti nezināt – radikālā zviedru režisora Roja Andersona 2000. gada filma. Andersonu var dēvēt par ciniķi, mizantropu, melnā humora apoloģētu. Visās savās filmās viņš konsekventi izmanto noteiktus kino valodas elementus – tālplānus, vissīkākās detaļas izceļošu apgaismojumu, šķietami nepievilcīgus tipāžus. Viņa filmās dialogi ir minimāli, filmu vizuālais tēls un nesteidzīgais, fragmentētais vēstījums rada atsvešinātas, nožēlojamas un žēlojamas pasaules tēlu ar cilvēku kā tās kroni – unikālu un iznīcībai lemtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja