Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Februārī norisināsies festivāls 2Annas

24. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas šogad no 10. līdz 16. februārim notiks Kaņepes kultūras centrā un kino KSuns. Konkursa programmā tiks izrādītas 65 jaunas filmas no visas pasaules - 28 filmas Starptautiskajā īsfilmu konkursā, 18 filmas Baltijas īsfilmu konkursā, 5 filmas Starptautiskajā vidēja garuma filmu konkursā un 14 īsfilmas Starptautiskajā bērnu un jauniešu īsfilmu konkursā, informēja festivāla pārstāvji.

Īpaši atlasītā konkursa programmā 2Annas piedāvā pašas jaunākās, kā arī festivālos jau atzinīgi novērtētās filmas no Eiropas, Amerikas un Āzijas, iepazīstinot skatītājus ar aktualitātēm pasaules un pašmāju kino. Kopumā festivālam šogad tika iesniegtas 2654 filmas no visas pasaules.

Festivāla programmas direktore Laima Graždanoviča stāsta: "Šogad starptautiskā konkursa programmā būs iespējams redzēt gan jau pasaulē atzītas un godalgotas īsfilmas, kā, piemēram Kannās Zelta palmas zaru ieguvušo Distance starp mums un debesīm (The Distance Between Us and the Sky), režisors Vasilis Kekatos, un Berlinālē Sudraba lāci ieguvušo dokumentālo filmu Zilais puisis (Blue Boy), režisors Manuels Abramovičs,  gan tiešām jaunatradumus un nekur vēl nebijušas īsfilmas un vidējā garuma filmas. Programma ir veidota tā, lai skatītājs redzētu pasaules īsfilmu tendences un atrastu ko unikālu un nekur neredzētu. Piemēram, pateicoties #metoo kustībai un starptautiskajā sabiedrībā aktuālajai diskusijai par dzimumlīdztiesību, šogad saņēmām un uz ekrāniem vērosim  vairākas filmas, kuras runā par šīm svarīgajām tēmām savas kultūras ietvaros."

Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētājam kā balva tiks pasniegta filmēšanas ekipējuma noma un iespēja veikt filmu pēcapstrādi 2000 eiro vērtībā no kompānijām BBRental un BBPostHouse.

2Annas ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Festivāls piedāvā filmas, kas paplašina kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, stāsta par aktuālām tēmām, piedāvā nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Festivāls popularizē īsfilmas žanru, skatot Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Īsfilmu festivālu organizē filmu studija Urga.

Pilna festivāla konkursa programma pieejama www.2annas.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja