Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Foto: Jautri nosvinēta filmas Wild East. Kur vedīs ceļš pirmizrāde

Pirmizrādi divos seansos piedzīvojusi režisora Matīsa Kažas (Kino un mēs, Klejotāji) pilnmetrāžas spēlfilma, pirmais latviešu vesterns Wild East. Kur vedīs ceļš- ļoti jaudīga un dinamiska filma ar spraigas pakaļdzīšanās un dramatiskas apšaudes epizodēm.

Latvijas skatītāju ilgas pēc vieglas un izklaidējošas pašmāju filmas patiesi varēja just, gan stāvot garā rindā, kas gar dzīvu ēzelīti vijās gar Splendid palace sienām, gan kinozāles gaisotnē. Arī viesi bija parūpējušies par latviešu vesternam atbilstošiem tērpiem. Pirmizrādi pavadīja gardi smiekli, un pēc seansa skatītāji uzkavējās, lai dalītos emocijās.

Viesu vidū bija arī kultūras ministrs Nauris Puntulis, kino kritiķe Daira Āboliņa, interneta personība, satura veidotāja Beta Beidz, modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja, populārais pašmāju reperis Reiks, režisori Dace Pūce un Gints Grūbe.

"Pirmizrāde bija vairāku gadu smaga darba rezultāts mūsu komandai, tāpēc īpašs prieks, ka tā tika ieskandināta tik jaudīgi. Zālē bieži varēja dzirdēt smieklus, un tas liecina, ka auditorija uztvēra mūsu piedāvāto ironisko kino pasauli un dzīvoja līdzi notikumiem un varoņiem," emocijās dalās Matīss Kaža.

Darba augļus uz lielā ekrāna pirmoreiz baudīja arī filmas aktieri: galveno lomu atveidotāji Žanete Zvīgule un Dailes teātra aktieris Toms Veličko, kā arī Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Egons Dombrovskis, Niklāvs Kurpnieks, Inese Kučinska un Jānis Skutelis, kuru lomas filmā ir patiesi kolorītas un sulīgās frāzes neapšaubāmi foklorizēsies.

Kā iepriekš vēstīts, filmas darbība risinās 19. gadsimta otrajā pusē, kad no baltvācu barona muižas īsi pirms kāzām pazūd topošā līgava. Eva ir aristokrāte, jauniete, kura uzaugusi baltvācu barona aizbildnībā. Īsi pirms plānotajām laulībām ar kādu savdabīgu Vīnes grāfu, Eva un viņas guvernante Magda nolemj pretoties barona iecerēm un īsteno bēgšanas plānu. Taču notiekošajā negaidīti iesaistās latviešu zemnieks Mikus, kuru nu tur aizdomās par jaunās dāmas nolaupīšanu. Barona rokaspuiši, valsts kriminālizmeklētājs, ungāru kovbojs un citi varoņi dodas ceļā, lai pazudušos jauniešus atrastu, jo Eva, kā izrādās, ir lielu bagātību mantiniece.

Filma uzņemta gan Latvijā, gan Itālijā un Zviedrijā. Itālijā, Dienvidtiroles reģionā, uzņemtas būtiskas ainas filmas prologam un dažādas epizodes ar zirgiem. Vesterns ir būtisks žanrs Itālijas kino vēsturē – tur tapuši tā sauktie "spageti vesterni", kuri 20. gadsimta 60. gados piedāvāja citādu skatījumu uz amerikānisko žanru.

Filmas producējošās kompānijas ir Fenixfilm un Deep Sea Studios, galveno radošo komandu veido režisors, producents un scenārists Matīss Kaža, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, grima māksliniece Dzintra Bijubena, montāžas režisors Gatis Belogrudovs, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, komponisti Miķelis Putniņš un Simons Gampers (Simon Gamper, Itālija), scenāriste Ilze Akmentiņa, producentes Una Celma un Dace Siatkovska.

Pirmizrādes un nepiespiestas sarunas ar īsterna radošo komandu plānotas gan kinoteātros Apollo kino un Forum Cinemas 7. oktobrī, gan Cinamon Alfa 8. oktobrī. Tikšanās priecēs arī skatītājus Liepājā un Ventspilī 9. oktobrī un Talsos 10. oktobrī. No 11. oktobra filma skatāma arī visā Latvijā. Skatītājus aicinām sekot līdzi informācijai viņu apdzīvotajās vietās – autori un filmas komanda dosies "tūrē" pa Latviju uz tikšanos un sarunām ar filmas skatītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja