Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kinoteātrī K.Suns nedēļas nogalē notiks Norvēģijas Filmu dienas

Kinoteātrī K.Suns no 10. līdz 12. novembrim notiks Norvēģijas filmu dienas, kurās tiks demonstrētas trīs spožas, mūsdienīgas un ļoti atšķirīgas filmas, informēja kinoteātra pārtsāvji.

Filmu dienas notiek sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu (NFI) un Novēģijas vēstniecību Latvijā.

10. novembrī kinoteātris piedāvās 2014. gada filmu Iznicināšanas kārtībā / Kraftidioten (režisors Hans Petter Moland), kas ir virtuozi režisēts melnā humora piesātināts trilleris, un kura autoru meistarīgā balansēšana starp smieklīgo un traģisko īpaši saistoša liksies Fargo un Lubenes cienītājiem. Galvenajā lomā ir lieliskais zviedrs - jau sen par starptautisku kinozvaigzni kļuvušais Stellan Skarsgård (Šķeļot viļņus, Meitene ar pūķa tetovējumu, Mamma Mia! u.c.). Viņš atveido sniega šķūrētāja, filmas sākumā visai parastā un introvertā Nilsa lomu, kurš sastopoties ar negaidītu traģēdiju, atklāj sevī varoņa atriebēja spējas.

11. novembrī būs skatāms Aklums /Blind (režisors Eskil Vogt, 2014). Filma ir talantīgā un godalgotā scenārista Eskila Vogta debija pilnmetrāžas filmas režijā. Filma stāsta par rakstnieci Ingrīdu, kas nesen zaudējusi redzi un dzīvojot noslēgtībā kopā ar vīru, pārdomām un atmiņām, nezaudē spēju sapņot un fantazēt. Filma meistarīgi sajūdz iztēli un realitāti neizdzēšamā un vizuālu baudījumu sniedzošā kino pieredzē. Filma tika demonstrēta šī gada Rīgas filmu festivalā.

Savukārt 12. novembrī tiks demonstrēta filma Dzīve turpinās / Staying alive (režisore Charlotte Blom, 2015). Tā ir mūsdienīga komēdija par trīsdesmitgadnieci Marianu, kura nejauši atklājusi dzīvesbiedra romānu ar jauniņo kolēģīti, šķiras un secina, ka omulības kā dzīves koncepta nozīme ir pārvērtēta, jo galvenais ir priecāties, priecāties un vēlreiz priecāties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja