Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā uzņemtais trilleris par Otro pasaules karu Warhunt piedzīvo pirmizrādi ASV

Šodien pirmizrādi ASV piedzīvos Latvijā uzņemtā filma Warhunt ar Holivudas un Latvijas aktieru piedalīšanos. Projekts tika īstenots, pateicoties ar pūļa finansējuma platformas Crowdestor palīdzību piesaistītajiem investoru līdzekļiem 1,7 miljonu eiro. Filma būs skatāma kinoteātros, Apple TV un vairākās ASV video straumēšanas platformās

Warhunt ir militārs trilleris par Otro pasaules karu. Filmas ainas uzņemtas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Līgatnes mežos un alās, Bolderājā un citviet. 

Režisora Mauro Borelli filmā piedalās Holivudas zvaigznes Mikijs Rurks un Roberts Knepers, kā arī pašmāju aktieri Dainis Grūbe, Rihards Lepers, Jurijs Djakonovs un Ieva Segliņa. Filmas producenti ir Igors Proņins un Jūlija Zaiceva no Latvijas producentu apvienības Forma Pro Films.

Viens no projekta priekšnosacījumiem bija vietējo producentu piesaiste, kas noteica arī to, kāpēc filma tika uzņemta Latvijā. Producentu pārstāvji uzsver, ka filmas finansējuma modelis un budžeta piesaiste bija izšķiroši faktori, lai šī iecere realizētos. 

Platformas Crowdestor īpašnieks Jānis Timma stāsta: "Pūļa finansējuma platformas priekšrocība ir ieinteresēt vienlaikus vairākus investorus par kādas idejas finansēšanu, un filmas Warhunt projekts piesaistīja vairāk nekā 2000 investoru no visas Eiropas. Crowdestor mērķis bija iesaistīties projektā, kas ilgtermiņā nestu pienesumu kādai konkrētai nozarei un Latvijas ekonomikai kopumā, jo filmas uzņemšana pozitīvi ietekmē ar kino saistītās nozares – viesnīcas, ēdināšanas biznesu, tūrisma vietas u. c. Ņemot vērā Latvijas kino industrijas augsto profesionalitāti un mūsu valsts ģeogrāfiskās un arī vides priekšrocības filmu uzņemšanai šeit, domāju, ka starptautiskie kino projekti ar to realizēšanu Latvijā arī nākotnē būs perspektīva biznesa niša, par kuru investoriem saglabāsies un pieaugs interese." 

Filmas galvenās lomas atveidotājs Mikijs Rurks ieguvis atpazīstamību filmās Dzelzs vīrs 2, Eņģeļa sirds un Cīkstonis. Roberts Knepers ir redzams filmās Kurjers 3, Hitman un seriālā Izlaušanās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja