Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Matīsa Kažas dokumentālā filma piedzīvos pirmizrādi Gēteborgas kino festivālā

Gēteborgas Starptautiskajā kino festivālā 30. janvārī pirmizrādi piedzīvos Matīsa Kažas dokumentālā filma Vienu biļeti, lūdzu! (One Ticket Please), pavēstīja filmas pārstāve Ildze Felsberga.

Filma, kura ir Matīsa Kažas debija pilnmetrāžas kino, iekļauta festivāla oficiālajā programmā.

Vienu biļeti, lūdzu! (One Ticket Please) ir dokumentāls stāsts par Nikiju Kokrenu – Ņujorkas aktīvāko teātra apmeklētāju. Šī indiešu izcelsmes kundze, kurai ir jau 78 gadu, katru dienu pēdējos 25 gadus noskatās vismaz vienu teātra izrādi. Tomēr ne visi ir sajūsmā par viņas kaislību – Brodvejas teātru darbiniekiem viņa ir īsts bieds. Pazīstama kā nekārtību cēlāja un blēde, Nikija visiem līdzekļiem cenšas iegūt pēc iespējas vairāk brīvbiļešu, bet, iekļuvusi teātrī, mēģina ieņemt vislabākās vietas un dažkārt teātros ietur pat maltītes. Viņa sevi uzskata par īstenu teātra mākslas mīļotāju, kuras ikdienā materiālām lietām nav nozīmes. Taču kur beidzas aizrautīga kaislība un kur sākas atkarība?

Filmas režisors un producents Matīss Kaža šobrīd dzīvo Ņujorkā, kur apgūst kino režiju Ņujorkas Universitātes Tiša Mākslas skolā. Filmas galveno varoni Nikiju viņš sastapis savā pirmajā Brodvejas teātra apmeklējumā un jau drīz pēc tam sapratis, ka viņas stāstam jātop filmā.

Filmas Vienu biļeti, lūdzu! radošā komanda ir režisors un producents Matīss Kaža, operatori Aleksandrs Grebņevs un Noass Vaisfogels (ASV), komponists Mārtiņš Brauns, montāžas režisore Gunta Ikere, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, mākslinieki Toms Kalninskis, Marija Luīze Meļķe un Luīze Lote Nežberte, producenti Una Celma, Rīds Hannafords (ASV) un Deivids Šerkers (ASV).

Filma Vienu biļeti, lūdzu! no 13. marta būs redzama arī uz Latvijas kinoteātru ekrāniem. Filmas teātru ainu inscinējumos piedalījušies arī vairāki Latvijas teātru aktieri – Imants Strads, Andris Bērziņš, Ilze Pukinska, Sarmīte Rubule, Aminata Grieta Diarra un citi.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja